(köttbullarna i bakgrunden är till Selma)
Det här behövs till 4 personer:
500 g penne 125 g mozzarella, i små bitar 1½ dl riven parmesanost
Köttfärssås: 300 g nötfärs 1 finhackad gul lök 3 vitlöksklyftor, finhackade 3 blekselleristjälkar, tunt skivade (har aldrig haft i selleri, tycker inte om det). 2 morötter, skurna i små bitar 500 g krossade tomater 2 dl rött vin 10 basilikablad ½ dl olivolja salt 1 nypa socker
Béchamelsås: 1½ msk smör 1½ msk vetemjöl 3 dl mjölk salt vitpeppar riven muskot (el. muskot)
Gör så här:
Värm upp oljan till köttfärssåsen i en stor kastrull och bryn nötfärs, lök och vitlök. ( och bleksellerin om du har det). Smula samtidigt färsen med en gaffel. Stek morötterna några minuter och blanda ner i grytan.
Tillsätt de krossade tomaterna, vin, basilika,salt och socker. Koka under lock på svag värme i ca 30 minuter.
Smält smöret till bécamelsåsen på låg värme i en kastrull. Rör i mjölet och blanda ordentligt. Koka såsen på svag värme i ca 5 minuter, vispa ofta. Smaksätt med salt, vitpeppar och riven muskotnöt.
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, och låt den rinna av.
Smörj en ugnsfast form, lägg i hälften av pastan och fördela hälften av köttfärs- och béchamelsåsen över. Strö över en tredjedel av parmesanosten och all mozzarella. Täck med resten av pastan, köttfärs och béchamelsås, och strö över resten av parmesanosten. Gratinera i ugn i ca 20 minuter. |
10 kommentarer:
Tack för receptet jag inte visste var det perfekta! Kommer att bjuda döttrarna på Pasta Forno när vi har vår årliga mamma-dotterkväll nästa vecka! Jag tror jag kör på vinet också:)
Ha en fortsatt fin helg.
Kramar från Eva-Mari
Ser väldigt gott ut
kram Rosa
Det var lite pyssel, men är garanterat värt det när dofterna från ugnen börjar sprida sig. Idag doftar det rödvin här!! Håller på och vinkokar revbensspjäll som vi ska äta sen, får nog vädra ut det mesta....
Kramar/AM
Ser gottit ut ♡ ...
Tack för receptet/Söndagskram
Ha en fin söndagskväll
Hanna
Så Gott!! Måste testas!
Klart Selma ska ha mormors köttbullar! Mums!!
KRAM Anna
Så bra att jag inte kunde somna, utan har suttit här ett bra tag.
Jag skall göra lasagne i dag
jag älskar alla Pastarätter, brukar försöka att passa Paul Roberto den dagen när han är på TV4.
Tack för receptet på köttfärssåsen-
ha det gott
Åh perfekt med ett gott recept! Det måste testas och det ser verkligen mumsigt ut...
Ja varmt och skönt ute fortfarande, otroligt vilken höst vi har!
Önskar dig en finfin vecka, ta hand om dig.
Varm höstkram,
Titti
Det är ju som gammaldags
makaronipudding mor gjorde på 40-talet.
Yummy!
Ruth i Virginia
Du har en överraskning inne hos mig!
Vet att jag borde ha din mailadress men hittar den inte så om du mailar mig din adress så kommer det ett litet paket på posten! Grattis!
piapling67@hotmail.com
Kram
Skicka en kommentar