fredag 31 oktober 2014

Fredagsgott - Il Falcone Riserva och kantarelltoast med chevré.

Il Falcone Riserva
Nr 2335-01 119 kronor
Mycket gott rödvin från Italien!


Kantarelltoast med chevré.
Stek kantarellerna knapriga i lite olivolja
med en hackad vitlöksklyfta.
Salta, peppra och blanda i finhackad persilja.
Rosta surdegsbaugette i ugnen,
lägg på kantarellerna och en skiva chevréost.
Grilla några minuter tills osten smält.

Önskar en lugn och fin Alla helgons helg
till alla

Kram

8 kommentarer:

Hajan sa...

så gott detta lät, jag har aldrig blandat vitlök med kantareller förut. Det måste jag prova älskar
båda delarna.
Skål och en trevlig helg önskar jag.

Solstrimmor sa...

Som så många gånger förr, ditt recept läggs i min receptmapp för framtida bruk:)

Hoppas din helg är fin.
Kramar från Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gott, jag gillar allt som ingick i ditt recept. Och tips på rödvin är alltid bra.
Ha en skön ledig helg
Kramar/AM

Eleonora sa...

Oh så god förrätt! Har gjort något liknande också.

Trevlig helg önskar jag dig.
Kram från Eleonora

Anonym sa...

Mysigt & gottit ♡ ...

/Kram

Mia sa...

Mmm mums låter så gott!
Var ute och plockade trattkantareller idag. Vi åt rostat bröd med kantarellstuvning till förrätt. Men nästa gång ska jag prova ditt recept!
Kram

Vitt hus med svarta knutar sa...

Så gott ni festat på! Jag har inte varit ute i skogen och plockat någon svamp i höst, tur att det finns andra som plockar, så att jag kan plocka dem i butiken;-)Amaronevinet som du tipsade om för några helger sedan har jag provat och det tyckte jag mycket om.
Ha det gott och må så fint!
Kram,
Regina

Äppelblom sa...

Mmmm, låter väldigt gott!
Önskar dig en fin vecka!