Den här jättegoda pasta rätten visade jag här på bloggen i september. Nu kommer den igen därför att jag vill tipsa om att istället för rostad kavring på toppen, prova med färska räkor! Då blev den här goda rätten faktiskt ännu godare!
Här kommer receptet i repris, men lite omgjort.Detta behövs till 4 personer:
4 portioner tagliatelle, helst färsk
3 dl grädde
125 g Cantadou eller annan
färskost med vitlök och örter
salt och nymalen svartpeppar
Till citronsparrisen:
2 knippen grön sparris
25 g rumsvarmt smör
1 msk pressad citron
rivet skal av ½ citron
salt
lite nymalen vitpeppar
Gör så här:
Värm grädden i en kastrull,
lägg i osten och låt den smälta.
Smaka av med salt och peppar.
Skölj sparrisen, skär bort de nedersta
grova bitarna,
skär varje i tre bitar.
Blanda smöret med citronsaft citronskal,
salt och peppar.
Stek sparrisen i smöret,
knappt mjuk,
lite tuggmotstånd kvar,
stek knopparna sist.
Koka pastan, häll av i durkslag.
Värm såsen och vänd ner pastan däri.
Lägg upp pastan på fyra djupa tallrikar,
toppa med den goda citronstekta sparrisen. Och lägg på de skalade goda räkorna, vi hade ca 500 g (oskalade) som vi delade på. Men det är ju en smaksak, mer eller mindre. . |
16 kommentarer:
Fantastiskt! Som vanligt. Borde inte du skriva en kokbok?;-) Här har pelargonerna inte bara kommit in, utan flyttat en dryg mil... Ha en fortsatt fin kväll och en härlig helg! KRAM
Så gott!! perfekt fredagsmat... relativt snabblagat, vackert för ögat och dessutom väldigt gott.
Tack för att Du delar med dig.
Trevlig helg!
kram lisa
Gud så gott, så vackert upplagt med.
Jättefina bilder allt perfekt.
trevlig helg önskar Hajan
Den kommer jag ihåg, så god! Med räkor ännu godare? Mums!!
Här är det också kyliga vindar men ingen snö! Skönt!
Trevlig Helg! KRAM Anna
Vilken fräsch pastarätt! Så frestande bilder och recept!
Trevlig helg! Kram
Ser och låter jättegott!
Fortsatt trevlig helg!
Kramar från Eva-Mari
Jättegott, det här ska jag prova. Allt du blandat i är favoriter, och så ser det ut som man gör det ganska snabbt. Nu på morgonen har vi minus 4 och frost, men sol. Kommer bli årets sista ? picknick idag.
Kramar
AnnaMaria
Ser fantastiskt gott ut och verkar enkelt också. Så ska mat vara tycker jag! Trevlig helg/M
Tack goa du för GRATTIS till mej♥Å tack för gott recept som vanligt;)) Ja vi är lika gamla då ja'..Kram på dej♡ Gunilla
Såg verkligen mumsigt ut. Fast räkor och kavring är ganska gott tillsammans så kanske man kan ha båda?
Ser verkligen fantastiskt gott ut. Och visst kan man ha rött vin till räkor. Det är bara man själv som bestämmer vad som passar och inte.
Perfekt fredagsmat som jag måste prova!
Kram Pia
Åhhh ser så gott ut vilken festmåltid!
Tack för att du delar med dej av receptet
Önskar dej en fin Vecka
Kramar Kathrine
Tack för mattipset - det ska vi pröva här hos oss.
Ha en fin vecka!
Mums så gott det låter!
Här ligger fortfarande den lilla snö som föll häromdagen kvar. Inte så mycket men... det lär väl komma mer innan våren tar vid antar jag ;)
Kram
Oh, så gott det både ser ut och verkar! Måste pröva! Och det där med vitt vin till fisk osv, äääsch, man dricker det man tycker bäst om. Så tycker jag och ett rödvin är ett rödvin och det här verkar gott! Ska pröva det också!
Agneta kram
Det ser verkligen smarrigt ut!
Här har vi fått lite snö som försvunnit men det är vansinnigt kallt.. bbbrr!
Önskar dig en fin vecka!
Kram Marie
Skicka en kommentar