Till 4 personer:
1 bit färsk laxfilé ca 1kg med skinnet kvar 1 chilifrukt flingsalt 1-3 tsk chiliflagor
Skölj och skiva chilifrukten, salta laxen, strö över chiliflagorna, ( hur mycket du tar beror ju på hur starkt du vill ha) Klappa fast chilin på laxen.
Vi grillade den, inte över glöden, utan på sidan, indirekt, med locket på, i nästan en timme. |
11 kommentarer:
Hej!
Så ljuvligt gott det ser ut. Hoppas att du har haft det en skön helg!
Kram Anette
Oj, så himla gott det ser ut, älskar lax!!
Ha en fin start på veckan, kram Jenny
Mums fillibabba! Hoppas det fungerar en måndagkväll också.... Eller tisdag kanske det får bli. Ikväll ska vi nämligen festa på höstens norska höjdpunkt i köksregionerna - Får-i-kål! Mums fillibabba det också. Kramar
Åå, vad det såg gott ut!
Jag hamnade bara här och det var trevligt minsann!
Vilket vackert brudpar jag såg längre ner, måste vara trevligt att ha så fina döttrar också!
Agneta kram
Åhh, vad gott med grillad lax och jag håller med dig, Peter LeMarc´s version är allra, allra bäst!
Kraam
Petronella
Åh, himmel så gott. Jag har fastedag, går på 5:2, så jag blir alldeles superhungrig när jag ser bilderna.
Hoppas på värme till helgen så kanske jag grillar också.
Kramar
AnnaMaria
Smarrigt!! Vi har massor av egen chili. Så det blev lax med chili här idag. Men inte med risotto, det är ju så gott!
KRAM Anna
Här sitter jag och slickar mej om munnen så gott det ser ut!
Önskar dej en fin vecka
kramar Kathrine
Älskar chili och lax =)
Härligt recept. Och trevlig blogg.
Ha en toppen eftermiddag.
Mm... ser jättegott ut! Det är inte dumt att grilla långt in på hösten. Det gjorde vi förra året trots att snön kommit.
Men i år åkte grillen på tippen i röjningen så till våren blir det att införskaffa en ny :)
Önskar dig en fin vecka!
Kram Marie
Ser så gott ut!! Visst är det härligt att kunna grilla i oktober utan att frysa! Vi grillade kycklingfilé i lördags. Kram
Skicka en kommentar