Kan inte låta bli att skriva; Fredag igen! Veckorna går så otroligt fort, tycker att det alldeles nyss var måndag.
Här kommer ett lätt,snabbt och gott middagstips. Potatisgnocchi med mandelpesto och vårprimörer. Receptet räcker till 4-5 personer. Börja med att göra peston. ( kan med fördel göras dagen innan). 100g flagad mandel 1½ kruka färsk basilika 3½ dl riven parmesanost 1 dl olivolja 1 dl vatten salt och svartpeppar
Blanda mandel, basilikablad och parmesan i en matberedare, späd efter hand med olja och vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Sedan behöver ni: 500 g små tomater 2 knippen grön sparris 400 g sugarsnap 2-3 dl ruccola 1 förpackning färsk gnocchi
Halvera tomaterna. Ansa och strimla sugarsnapsen och koka dem 1 minut i lättsaltat vatten, spola genast i kallt vatten. Gör samma sak med sparrisen, men koka 3 minuter. Dela den i bitar. Koka gnocchin enligt anvisningarna på paketet och låt rinna av.
Blanda peston med gnocchin och därefter med tomaterna, sugarsnapsen och sparrisen.
Värm allt snabbt i en stor stekpanna eller gryta. |
5 kommentarer:
Mums vad gott det låter ;) och tack för vintipset...
Jag gillar bloggen bättre, men instagram är också kul, men lite stressande faktiskt, hihi...
Ha en fin helg nu !!
Kram bia
Detta låter riktigt gott! Perfekt fredagsmat. Fin vinflaska också och kul med vinlåda!
Trevlig helg och Kram! Anna
Fräsch mat!! Roligt med Vintips!! Särskilt franska!!
Kram
Så gott detta låter då, jag tror du är en liten mästerkock som fixar till
maten. Vinet verkade lite intressant också,
Sonen och jag har ätit i dag och då bliver det nästan alltid Lax .
Det tycker vi om båda två .
Han har satt upp gardinerna igen efter tvätten. De var ju nerrökta de också.
Så kan det bli.
Det lät ju jättegott det där :) Tack för tips och recept. Ha en bra dag :)
Skicka en kommentar