Här kommer tips på en jättegod Carbonara, En härlig Vår- Carbonara.
Till 4 personer 1 bunt sparris 1 gul lök 1 morot 2 dl kokta svarta bönor 2 dl grädde av valfri sort 3 äggulor 2 dl riven parmesanost 140 g bacon ( kan bytas mot ännu en bunt sparris+ 1 morot om ni vill ha en vegetarisk rätt) ca 400 g tagliatelle el spagetti salt och svartpeppar 4 äggulor till servering
Skala och hacka löken. Klipp baconet i mindre bitar. Skär sparrisen i bitar. Skala och riv moroten. Koka pastan.
Fräs lök, bacon, sparris och morot. Lägg i bönorna. Salta och krydda. Vänd ner i den färdiga pastan och rör om försiktigt.
Blanda äggulor, grädde och parmesanost. Häll gräddblandningen över pastan. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera genast, gott och dekorativt med en rå äggula till varje tallrik.
|
9 kommentarer:
Ser och låter supergott! Jag har köpt sparris så jag tror jag provar:) Fast nåt vin har jag inte i dag... suck!
Ha en fin och förhoppningsvis solig helg!
Kramar från Eva-Mari
Carbonara hör till mina favoriträtter... och sen primörer, vitsippor och fint vin. Underbart gott!!
Trevlig helg och kram Anna
Ser gott ut! Härligt med vitsippor!
Jodå, det finns fiskar i dammen! 2 stora guldfiskar, 3 gräskarpar och säkert flera hundra små guldfiskar... ;-) Men Tiger är inte så intresserad av dem. vi får se om hägern dyker upp i sommar.
Vårhälsningar
Elisabet
Gillar Carbonara och detta var en variant som jag måste prova. Tack för recept! Just nu sitter jag med ett glas Valpolicella Ripasso, gott!
Kram Eva
så gott det ser ut
SNÄLVATTNET RINNE I MIN MUN, NÄR
JAG LÄSER RECEPTET.
SÅ FINEMANG LILLA VÄN.
TREVLIG HELG ÖNSKAR HAJAN
Både ser och låter gott! Inte som mitt middagstips på bloggen hi hi...
Detta ska jag testa! Tack för tipset!
Ha en skön helg...
Varm vårkram,
Titti
Ser jätte gott ut! Jag bara älskar pasta och särskilt carbonara. Hoppas helgen varit bra! kram
Mmmm så gott. Och tror vi är bland dom enda i världen som har så bra ägg så vi kan äta råa. Jag tycker det är supergott på pasta och biff Rydberg.
Vintips gillas alltid.
Stor kram/AM
Skicka en kommentar