fredag 17 april 2015

Fredagsmat - Carbonara med primörer - Vintips - Valpolicella Ripasso Superiore




Här kommer tips på en jättegod Carbonara,
En härlig Vår- Carbonara.

Till 4 personer
 1 bunt sparris
1 gul lök
1 morot
2 dl kokta svarta bönor
2 dl grädde av valfri sort
3 äggulor
2 dl riven parmesanost
140 g bacon ( kan bytas mot
ännu en bunt sparris+ 1 morot
om ni vill ha en vegetarisk rätt)
ca 400 g tagliatelle el spagetti
salt och svartpeppar
4 äggulor till servering

Skala och hacka löken.
Klipp baconet i mindre bitar.
Skär sparrisen i bitar.
Skala och riv moroten.
Koka pastan.

Fräs lök, bacon, sparris och morot.
Lägg i bönorna.
Salta och krydda.
Vänd ner i den färdiga pastan
och rör om försiktigt.

Blanda äggulor, grädde och parmesanost.
Häll gräddblandningen över pastan.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera genast,
gott och dekorativt med en
rå äggula till varje tallrik.



Mycket gott rödvin som vi fått i present.
Försökte hitta det på systembolagets hemsida
men det var inte så lätt,
finns ju väldigt många Valpolicella Ripasso.
Tror att det kan vara nr 73156,
men bild saknades så jag är inte säker.




Önskar en riktigt skön aprilhelg till alla.
Och så håller vi tummarna att solen tittar fram
och värmer oss,och alla små vårblommor.

Kram

9 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Ser och låter supergott! Jag har köpt sparris så jag tror jag provar:) Fast nåt vin har jag inte i dag... suck!

Ha en fin och förhoppningsvis solig helg!
Kramar från Eva-Mari

Channal sa...

Carbonara hör till mina favoriträtter... och sen primörer, vitsippor och fint vin. Underbart gott!!

Trevlig helg och kram Anna

Felix sa...

Ser gott ut! Härligt med vitsippor!

Jodå, det finns fiskar i dammen! 2 stora guldfiskar, 3 gräskarpar och säkert flera hundra små guldfiskar... ;-) Men Tiger är inte så intresserad av dem. vi får se om hägern dyker upp i sommar.

Vårhälsningar
Elisabet

Vardag och flärd sa...

Gillar Carbonara och detta var en variant som jag måste prova. Tack för recept! Just nu sitter jag med ett glas Valpolicella Ripasso, gott!
Kram Eva

Hanna sa...

så gott det ser ut

Hajan sa...

SNÄLVATTNET RINNE I MIN MUN, NÄR
JAG LÄSER RECEPTET.
SÅ FINEMANG LILLA VÄN.
TREVLIG HELG ÖNSKAR HAJAN

HWIT BLOGG sa...

Både ser och låter gott! Inte som mitt middagstips på bloggen hi hi...
Detta ska jag testa! Tack för tipset!
Ha en skön helg...
Varm vårkram,
Titti

Helena sa...

Ser jätte gott ut! Jag bara älskar pasta och särskilt carbonara. Hoppas helgen varit bra! kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Mmmm så gott. Och tror vi är bland dom enda i världen som har så bra ägg så vi kan äta råa. Jag tycker det är supergott på pasta och biff Rydberg.
Vintips gillas alltid.
Stor kram/AM