Den här rätten är perfekt för en fredagskväll, går lätt och snabbt att göra. Härliga smaker av örter och pepparrot.
Till 4 portioner: Färska örter, basilika och gräslök, en kruka av varje. 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 600 g oxfilé 4 skivor italienskt lantbröd ca 100 g blandad sallad, t.ex. ruccola och röd mangold. 1 pepparrot 8 soltorkade tomater i olja lite rostade solroskärnor olivolja till bröden smör att steka köttet i salt och svartpeppar
Gör så här: Mixa örterna med vitlök, salt, peppar och olivolja till en slät, ganska tjock örtolja. Skär oxfilén i 4 skivor och stek dem i smör, som alla önskar, blodigt, lagom eller genomstekt. Salt och peppra. Stänk olivolja över brödskivorna och salta. grilla dem 1-2 minuter högst upp i ugnen på 275 grader. Lägg bröden på fat och lägg på sallad, lägg på det nystekta köttet och häll på örtoljan. finriv rikligt med pepparot och strö över, toppa med strimlade soltorkade tomater och solroskärnor.
Ät och njut!
Önskar en härlig helg, glöm inte att tända 2:a ljuset på söndag!
Kram |
5 kommentarer:
Det ser väldigt gott ut och jag är övertygad om att det smakar ännu bättre. Och ett gott vi är ett gott vin, så är det bara!
Agneta kram
Gott, skulle jag gärna äta ikväll. Och jag köper ofta småflaskor med vin. Lite dyrare sorter, men jag dricker hela själv. Maken gillar öl.
Ha en fin adventshelg
Kramar/AM
Oj så gott! Pepparot är en favoritkrydda! Detta måste jag testa!
Håller med! Ett glas fint vin är perfekt! Kvalite är bättre än kvantitet!
KRAM o trevlig helg! Anna
Låter jättegott!
Hanna blev supernöjd och handkrämen är så bra!
Önskar dig en skön fortsättning på helgen!
Kram Pia
fina bilder
Skicka en kommentar