torsdag 26 juni 2014

Hannes Räkcheesecake


Här kommer det utlovade receptet
på den jättegoda räkcheesecaken
som Hannes hade gjort till midsommarafton.

Det här behöver du:
250 g Kavring
100 gram smält smör

Till fyllningen:
5 gelatinblad
400 gram philadelphiaost
3 dl creme fraiche 34%
1 finhackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom / kaviar
500 g räkor med skal
3 msk finhackad färsk dill
1-2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar
+ dekoration,
räkor,ägg,rom...

Gör så här:
Mixa brödet i en mixer,
eller med en stavmixer.
Smält smöret i en kastrull
och blanda i brödsmulorna.
Rör tills det blir degigt,
fördela i en form med avtagbara kanter,
( ca 24 cm ) platta till
och ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten
i ca 5 minuter.
Under tiden rör du ihop creme fraiche
och philadelphiaosten.
Finhacka löken, skala och hacka räkorna.
Rör ner detta i creme fraiche smeten,
vänd sedan ner finhackad dill,
citron och rom.
Smaka av med salt och peppar.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen
och smält på svag värme -
tills alla har smält samman.
Vänd ner och rör om i smeten
tills det är väl blandat.
Fyll på smeten över kavringsbotten
och ställ kallt i minst fem timmar
 eller gärna över natten.

Precis innan servering,
dekorera den med räkor, ägg,
rom, dill eller vad du tycker om.

Jättesmakigt! Jag lovar!

Kram

6 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Åh så gott det ser ut! tackar för receptet! Hoppas du har det gott vännen ♥ Kraam Gunilla

Channal sa...

TACK för receptet! Den blir till helgen!

KRAMAR Anna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag gillar såna sommarpajer med skaldjur, så gott. Och det var bara botten som var lika på våra pajer, bra med ett nytt recept.
Ha en skön helg
Kramar/AM

Marie maräng sa...

Mm... så smaskigt! Tack för receptet det kommer absolut att testas :)

Önskar dig en fin helg!
Kram Marie

Prinsessorna på Bellevue sa...

Åhh, guu så söta, både Selma och lilla, lilla Alicia! Och den där räktårtan såg superdupergod ut!

Kram
Petronella

Anonym sa...

Mumms så gottit - Tack för receptet/Kram