Här kommer ett recept på en god vegetarisk lasagne och ett gott vitt vin. Man kan ju inte grilla varje kväll och man kan ju dricka annat än rosévin.
Receptet kommer från Monica Ahlbergs fina bok Monikas vardagsmat.
Till en lasagne ca 6 portioner behövs:
ca 400 g lasagneplattor 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 st röda paprikor smör el olja att steka i 500g fryst bladspenat 500g krossade tomater 0,5 dl tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 1 dl vatten flingsalt & nymald svartpeppar 1 msk torkad oregano el timjan 2 st mozarellaostar a` 125g 1 dl marinerade soltorkade tomater 1 dl finriven parmesanost
Bechamelsås: ( jag köpte 2 förpackningar Keldas Mild ostsås, pastasås istället för att göra bechamelsås)
Gör så här:
Skala o finhacka lök o vitlök. Kärna ur och govhacka paprikan. Fräs i smör el olja på låg värme utan att löken tar färg. Tillsätt spenaten, lite tinad. Låt puttra i 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärningen och vatten. Låt puttra i ca 10 min. Smaka av med flingsalt, peppar,oregano eller timjan. Gör bechamelsåsen om ni vill ha den. ( skriver inget recept på den. det har ni ju säkert, eller hittar lätt. En sats på 5 dl mjölk isåfall.)
Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozarella och bechamelsås ( eller ostsåsen). Översta lagret ska vara bechamel (el ostsåsen.) Hacka de soltorkade tomaterna och strö över gratängen. Toppa med den rivna parmesanosten. Gratinera lasagnen i 225 grader i ca 40-45 minuter. Täck med folie på slutet om den blir för bränd.
Väldigt krämig och god blev den här lasagnen, en fräsch grönsallad är gott till. |
12 kommentarer:
Den lasagnen skulle sitta fint en fredagskväll som denna! Rosévin har jag men ingen spenat så det får bli kycklingen som jag planerat.
Törs nästan inte säga det... min dator har aldrig varit trasig... ta i trä... tvi, tvi, tvi! Har nog haft tur och det är jag oändligt tacksam för!
Ha en ljuvlig kväll och helg!
Kramar från Eva-Mari
Oj vad det låter smarrigt!! Jag har sparat ner receptet för just nu kan jag bara äta flytande, har opererats i munnen...men iofs skulle jag ju kunna dricka vinet, fast det får jag också vänta med...
Jag har haft flera datorer, en del har gått sönder ganska snart, men den jag har nu (vågar knappt säga det) har funkat klockrent sedan jag köpte den för två år sedan.
Önskar dig en skön kväll!
Kram,
Regina
Hej igen!
Ja, jag är glad över min braiga och snälla dator! Nej, jag har inget Instagramkonto, är bara sparsamt på FB.
Kram igen!
Önskar dig en underbar semester!! Hoppas vi ses snart!
Njut av ledigheten! Kram Mia
Oh så gott det låter, lasagne brukar jag göra, så härligt att frysa in också
94:- var inte så dyrt tycker jag för ett gott vin.
Trevlig helg önskar Hajan
Har saknat dina mat- och vintips! Låter jättegott!
Du ska ha en jätteskön semester! Kramar Anna
Underbart & gottit Tack ♡ ...
/Sommarkramar till dig & ha en alldeles fantastisk Semester!
Då har du semester nu, så skönt. Jag
jobbar en vecka till. Och vilken god mat
du bjuder på, alltid så bra tips hos dig.
Ha nu en härlig semesterkväll
Kramar/AM
Ha en fin kväll!
Hanna
Så god lasagnen verkar, jag gillar när det är krämigt, speciellt när den är vegetarisk. Ska prov den i sommar.
Ha en riktigt fin och skön semester!
Kram Eva
Det där vore något för min dotter som är vegetarian....skulle kanske bli det jag med, hihi...
Har inget emot vegetariskt...äter det ofta, men visst kan jag äta kött också ;))...
Älskar annars Italiensk mat och soppor även sallader...
Ha en fin start på nya veckan!
Kram bia
Kikar in och önskar dig en fin helg
kram Rosa
Skicka en kommentar