fredag 3 juli 2015

Fredagsmat - Mozarella - och spenatlasagne Vintips - Domaine Lafage Centenaire


Äntligen fungerar min dator igen!
Har varit utan den över en vecka.
Inte roligt alls.

Helt svart skärm ibland,
nästa dag ser allt ut att funka,
då går det inte att föra över bilder,
går inte att publicera,
går inte att kommentera,
går inte att titta på mailen,
går inte att gå in på banken osv.osv..


 Är det så här med alla
datorer eller är det jag som har otur?

Vädret, det kan man iallafall inte
klaga på. Helt underbart!


Här kommer ett recept på en god
vegetarisk lasagne och
ett gott vitt vin.
Man kan ju inte grilla varje kväll
och
man kan ju dricka annat än rosévin.

Receptet kommer från Monica Ahlbergs
fina bok  Monikas vardagsmat.

Till en lasagne ca 6 portioner
behövs:

ca 400 g lasagneplattor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 st röda paprikor
smör el olja att steka i
500g fryst bladspenat
500g krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
flingsalt & nymald svartpeppar
1 msk torkad oregano el timjan
2 st mozarellaostar a` 125g
1 dl marinerade soltorkade tomater
1 dl finriven parmesanost

Bechamelsås:
( jag köpte 2 förpackningar
Keldas Mild ostsås, pastasås
istället för att göra bechamelsås)

Gör så här:

Skala o finhacka lök o vitlök.
Kärna ur och govhacka paprikan.
Fräs i smör el olja på låg värme
utan att löken tar färg.
Tillsätt spenaten, lite tinad.
Låt puttra i 3-4 min.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré,
buljongtärningen och vatten.
Låt puttra i ca 10 min.
Smaka av med flingsalt, peppar,oregano
eller timjan.
Gör bechamelsåsen om ni vill ha den.
( skriver inget recept på den. det har ni ju
säkert, eller hittar lätt.
En sats på 5 dl mjölk isåfall.)

Varva sedan tomat- och spenatsås,
lasagneplattor, bitar av mozarella
och bechamelsås ( eller ostsåsen).
Översta lagret ska vara bechamel (el ostsåsen.)
Hacka de soltorkade tomaterna
och strö över gratängen.
Toppa med den rivna parmesanosten.
Gratinera lasagnen i 225 grader
i ca 40-45 minuter.
Täck med folie på slutet
om den blir för bränd.

Väldigt krämig och god blev den
här lasagnen, en fräsch grönsallad
är gott till.


Domaine Lafage Centenaire nr 2403-01
kostar 94 kr och är ett jättegott vitt vin.

Idag har vi öppet 11-18
i morgon lördag 11-14
sedan har vi semesterstängt
och öppnar igen den 4 augusti.


Kram

12 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Den lasagnen skulle sitta fint en fredagskväll som denna! Rosévin har jag men ingen spenat så det får bli kycklingen som jag planerat.
Törs nästan inte säga det... min dator har aldrig varit trasig... ta i trä... tvi, tvi, tvi! Har nog haft tur och det är jag oändligt tacksam för!

Ha en ljuvlig kväll och helg!
Kramar från Eva-Mari

Vitt hus med svarta knutar sa...

Oj vad det låter smarrigt!! Jag har sparat ner receptet för just nu kan jag bara äta flytande, har opererats i munnen...men iofs skulle jag ju kunna dricka vinet, fast det får jag också vänta med...
Jag har haft flera datorer, en del har gått sönder ganska snart, men den jag har nu (vågar knappt säga det) har funkat klockrent sedan jag köpte den för två år sedan.
Önskar dig en skön kväll!
Kram,
Regina

Solstrimmor sa...

Hej igen!
Ja, jag är glad över min braiga och snälla dator! Nej, jag har inget Instagramkonto, är bara sparsamt på FB.

Kram igen!

Mia sa...

Önskar dig en underbar semester!! Hoppas vi ses snart!
Njut av ledigheten! Kram Mia

Hajan sa...

Oh så gott det låter, lasagne brukar jag göra, så härligt att frysa in också

94:- var inte så dyrt tycker jag för ett gott vin.


Trevlig helg önskar Hajan

Channal sa...

Har saknat dina mat- och vintips! Låter jättegott!

Du ska ha en jätteskön semester! Kramar Anna

Anonym sa...

Underbart & gottit Tack ♡ ...
/Sommarkramar till dig & ha en alldeles fantastisk Semester!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Då har du semester nu, så skönt. Jag
jobbar en vecka till. Och vilken god mat
du bjuder på, alltid så bra tips hos dig.
Ha nu en härlig semesterkväll
Kramar/AM

Hanna sa...

Ha en fin kväll!
Hanna

Vardag och flärd sa...

Så god lasagnen verkar, jag gillar när det är krämigt, speciellt när den är vegetarisk. Ska prov den i sommar.
Ha en riktigt fin och skön semester!
Kram Eva

House and Garden by Bia sa...

Det där vore något för min dotter som är vegetarian....skulle kanske bli det jag med, hihi...
Har inget emot vegetariskt...äter det ofta, men visst kan jag äta kött också ;))...
Älskar annars Italiensk mat och soppor även sallader...
Ha en fin start på nya veckan!
Kram bia

Rosa i huset i vitt sa...

Kikar in och önskar dig en fin helg
kram Rosa