fredag 1 november 2013

Fredagsmat - Vegetarisk lasagne - Vintips - Ernst Kirchsteigers Toscana


Fredag igen... 
Och redan november!
Vill inte vara tjatig, men var tar tiden vägen?
Känns som det bara går fortare och fortare, 
dagarna, veckorna, månaderna, åren...

Många har frågat efter det här receptet på vegetarisk lasagne,
och tycker att det är svårt att hitta,
så därför kommer det igen, en liten repris.



Det här är en vegetarisk lasagne som jag
plockat ihop från lite olika recept på veg. lasagne,
mixat flera recept, och den är inte så dum faktiskt.


Måste erkänna att ofta använder jag den här färdiga ostssåsen
istället för att göra egen, det går ju så mycket fortare,
och den egna bränner nästan alltid fast i kastrullen...

Det här behövs till 4-5 personer:

1 gul lök
1 zuccini
3 vitlöksklyftor
3 morötter
20-30 färska champinjoner
200 g annan svamp, tex kantareller
1 burk krossade tomater
12-14 lasagneplattor, blanda gärna gröna och vanliga
600g chevre ost
svartpeppar
flingsalt
3 förpackningar Kelda ostsås


Fräs grönsakerna


Fräs svampen
Blanda svampen med grönsaksfräset, hackad vitlök
och krossade tomater, krydda och låt puttra 5 minuter


Smula chevreosten
Varva ostsås, lasagneplattor, chevren
och tomatsåsen, avsluta med ostsås.
3-4 lager.





Grädda i 225 grader ca 45 minuter,
lägg över lite folie de sista 20 minuterna.

Lite sallad och en klick aioli till är gott!



När  trevliga Ernst kommit med
ett vin så vill man ju genast prova det!
Eller hur?
Riktigt bra tycker jag att det var.
Nr 79635-01
99 kronor.

Önskar alla en fin
Alla helgona helg

Kram

9 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Vännen! Tack för tipset! Ska göra den ikväll, ser hur läcker ut som helst, och jag är säker på att den blir en ny favorit, omväxling förnöjer, vi kan ju inte hela tiden smaska på..ja, du vet vad:-) Ha en finfin fredagskväll. Kramar från ett åskovädersfullt Bergen

Agneta sa...

Hej,
Det låter gott, måste testa det en dag.
Trevlig helg!
Kram Agneta

Hajan sa...

Det var ingen dålig Lasagne du fixat till- Jag har också gjort
Lasagnei dag. Men bara en vanlig, det är lite att göra morötterna skall hackas, osv. Men gott är det,
jag har nyss ätit av min. Alla berömmer Ernst vin, måste jag prova
någon gång.
Trevliga bilder och en foin helg önskar jag Dig.

bakom berget sa...

Det lät jättegott verkligen. Jag spar receptet och testar sen.
Ha en riktigt skön allhelgonahelg nu!

Kram Åsa.

Rosa i huset i vitt sa...

Låter gott
ha en trevlig helg
kram Rosa

Blan betong och gammeldags pioner sa...

mums det där såg ljuvligt gott ut!!!! Möjligen en rätt för lördagsmys i morgon Ha en fin helg kram från Maja

Snäckskalsdalen. sa...

Tack, perfekt, jag äter inte så där överdrivet gärna kött så det är blir perfekt att pröva!
Ja, vart tar den vägen, tiden?!
Man har roligt och då går ju tiden fort eller hur är det nu....
Agneta kram

Eleonora sa...

Perfekt att få veg lasagne - jag kopierar genast receptet!

Dagarna svinner fortare än switch och att det redan är november och snart advent - konstigt.

Nu ska jag ut och försöka hitta hyacintlökar att plantera.
Trevlig och skön helg. Kram

Anonym sa...

Gott!
Gillar dina fredagsmatinlägg. Alltid gott och med vintips till!
Tack för i torsdags! Har eldat härliga ljus hela helgen. Det behövdes när det bara regnade ute.
Nu skiner solen!
Kram Pia