fredag 16 september 2011

Saffranspasta med grillad paprika

Det här är en jättegod och snabblagad pastarätt

Det är gott med en stark korv, men vill ni ha vegetariskt är det ju bara att hoppa över korven

Tre paprikor, ta gärna en av varje färg, så blir det extra färgglatt!

Ingredienser (4 port.)

 - 400 g pasta
 - 1 pkt saffran
- 200 g korv
- 3 paprikor
- 200 g fetaost
- ca 4 dl hackad ruccola sallad
- 3 dl grädde
- 2 msk olivolja
- 3 tsk färsk hackad rosmarin
- flingsalt
- svartpeppar

Gör så här:

Klyfta paprikan och skiva korven, rosta i ugnen tillsammans med olivolja, svartpeppar, flingsalt och hackad rosmarin på 250 grader tills det har fått en fin färg. Koka pastan. Koka upp grädde och saffran. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda med saffransgrädden. Lägg upp pastan på ett stort fat och toppa med paprika, korv, ruccola och smulad fetaost.



Den här gången glömde jag att köpa fetaost så vi fick ta parmesanost istället men det var också jättegott. Rödvin är ju förstås gott till...

Ha en trevlig fredagskväll!

PS. Ikväll börjar ju Skavlan igen, det tänker i alla fall inte jag missa.

/Anncathrine 

3 kommentarer:

Rosie sa...

Det där låter ju supergott! Det ska jag prova!
Roligt med recept!

Lise-Lotte sa...

Vill bara berätta att vi gjorde den här maten ikväll, bjöd brorsan med fru och det blev succse, toppengott.
Tack!

Anonym sa...

Yes, Skavlan är bäst