lördag 30 april 2011

På mitt köksbord

På mitt köksbord just nu....

Ljusrosa pioner som doftar och knallrosa hortensia... Underbart!

            Önskar alla en riktigt mysig Valborgsmässoafton


                           Anncathrine

Nytt från Noa Noa

Lite nyheter från Noa Noa har dykt upp, här är bara några smakprov. Isabelle har på sig en jättefin stickad liten bolero i 75% bomull , 25% polyamide finns i två färger svart/vit  (bilden) eller creme/vit pris 799 kronor.  Byxan är i en tunn härlig bomull, har flera fina detaljer och kostar 699 kronor.


T- shirten är i bomull och finns i vitt och ljust grå, pris 499 kronor.

Den här söta lilla bomullstoppen kostar 499 kronor, lika fin till byxor som till kjol.

Välkomna in för att se mera fina kläder från   Noa Noa   Odd Molly   Cream    Vintage by Feé  och Designwerket.


                                                Anncathrine

Fredagsmat

Den här räkgrytan är jättegod, väldigt lätt att göra och det går dessutom väldigt snabbt, bortsett från tiden det tar att skala räkorna, men det brukar jag göra dagen innan , bara att lägga dem i en burk med lock i kylen över natten.
Detta är vad som behövs till 2 (möjligen 3 ) personer.
1 kg oskalade räkor, ca 15 st färska champinjoner, smör, 3 - 4 tsk curry, 4 pressade vitlöksklyftor, 1 - 2 tsk cayennepeppar, 2msk tomatpuré, 1 msk soya, 2-3 dl creme fraiche, 1dl matlagningsgrädde


Skala räkorna, dela champinjonerna i bitar. Smält smöret i en stekpanna eller traktörpanna, tillsätt champinjoner, räkor, curry, vitlök och cayennepeppar.Fräs ca 1-2 minuter ( inte längre för då blir räkorna sega). Tillsätt tomatpuré, creme fraiche, grädde och soya. Koka upp. (alltså inte koka, bara koka upp, annars blir räkorna sega). Ris , sallad och ett gott bröd passar bra till.

Bon appétit!

Anncathrine


fredag 29 april 2011

Anita

Ikväll har jag fått höra att Anita inte längre jobbar på Actic/Nautilus. Hennes nya jobb är på Kulturforum i Ytterjärna. Grattis till nya jobbet Anita!  Jaha, då blir det väl att fortsätta kämpa i joggingspåret för min del.
Anncathrine

Anita

Här ser ni fitnessgurun Anita som är så fin i allt som hon provar. Känner när jag ser på henne att jag nog måste börja träna, kanske på Actic Gym på badhuset då för att få instruktioner av Anita. Läste just på deras hemsida att Nautilus metoden "passar alla oavsett ålder, kön och träningsnivå."  Ja, det låter ju bra, har en träningsnivå som lämnar mycket i övrigt att önska ( jogging och promenader är inte nog längre, det räckte för tio år sedan men nu krävs det mer). Tänkte just skylla på att tiden inte räcker till men så är det nog inte, det man verkligen vill TAR man sig nog tid till.



Här har hon på sig ett superfint linne som kom från NoaNoa igår, det kostar 599:- och finns i den här puderrosa färgen.


Se vad fint det blev med den här Odd Molly blusen uppknäppt över. Det blir som en liten jacka. Tyvärr har vi ju inte några blusar kvar men jag vet att det är många av er som redan har den.

Anncathrine

torsdag 28 april 2011

Ester Elenora




Klänning Daisy  1199 kronor

Klänning Ebba  599 kronor. Har nu kommit även till barn 4 storlekar från ca 1år - ca 6år  pris  från 349 - 499 kronor. Finns i vitt och puderrosa.


Klänning Ebba. Sjalar i barnstorlek  229 kronor

Klänning  Kajsa  799 kronor

Klänning Bea  1199 kronor


Klänning Sofia för barn, helt underbar, kanske en klänning för den lilla brudtärnan ?  Pris från 799 - 949 kronor.



Den tunna jättesköna cardiganen Märta finns nu i tre färger, puderrosa, creme och ljusgrå. Pris 729 kronor.




Tyvärr kommer vi inte att få några flera underklänningar från Ester Elenora då dom är helt slut i lager.          

Alla dom vackra sjalarna kan ni se på bloggen från i onsdags.


Härlig, solig fortsättning på torsdagen

Anncathrine

Nytt från Laura Ashley

Laura Ashley Garden Line finns nu i butiken.
"Precis som blommorna i trädgården med dess skönhet och utstrålning, så ska även vår hud blomstra av glädjen i naturlig skönhet. "   Denna underbara hudvårdskollektion är specifikt utformad för trädgårdsmästare med ingredienser som rengör, exfolierar, lugnar och ger näring. Förnya och föryngra din hud med dessa lyxiga produkter som är både ett nöje och en belöning för hud och sinnen.

Intensiv Hand & Nail Cream. En kräm med naturligt vårdande ingredienser som är djupt återfuktande, vårdar och föryngrar hårt arbetande händer.  179 kronor     Deep cleansing soap bar. Denna lyxiga tvål är berikad med sheasmör och lyfter försiktigt bort smuts, orenheter och lämnar händerna mjuka och rena.  139 kronor

Moisturising Hand Lotion. Denna handlotion är mycket näringsrik för att lugna och återfukta hårt arbetande händer. Lätt formula för en effektiv återfuktning på kort tid.  179 kronor        Exfoliating Hand Wash. En handtvätt med en blandning av aktiva ingredienser och naturliga peelingegenskaper som rengör och förnyar dina händer.  179 kronor             Lilla gröna krukan kostar 59 kronor och den stora 79 kronor.

tisdag 26 april 2011

Ester Eleonora sjalar

Idag har vi fått nya sjalar från Ester Elenora, vad vi har väntat... Nu hoppas vi att dom ska finnas  i butiken några veckor iallafall. Förra leveransen nästan flög ut genom dörren på bara några dagar.
Ida scarf leo-brown  429 kronor

Ida scarf  leo-pink  429 kronor


Malin scarf creme 329 kronor


Malin scarf creme with flowers 329 kronor

Skullsilk scarf grey  699 kronor

Välkommen!

Anncathrine

Veckans erbjudande

Veckans erbjudande  "Grandmas coat"  från Odd Molly. 200 kronor rabatt. Ordinarie pris 2.199 kronor.


PS. Vi skickar gärna till dig som inte har möjlighet att komma  till butiken. Frakt tillkommer och det är förskottsbetalning som gäller.

Trevlig tisdag
Anncathrine

måndag 25 april 2011

Lite påskbilder

 
Vilket påskväder vi haft denna påsk!  Kan faktiskt inte minnas något år när det varit så här varmt, men så var ju påsken också ovanligt sent i år förstås. Men det har verkligen varit härligt, nästan lite sommarväder i solen. 

Här har det sågats och  spikats...

och borrats...
och måttats och jobbats som bara den...


och så lite välförtjänt vila i solen...

korvgrillning har vi också hunnit med...


inköp av jord och lite nya plantor...

rensning av rabatter och plantering...

och långa härliga frukostar...

besök från  huset på landet, Micke med nya hojen, Yamaha XV 1900 Strato liner. Oj, vad den blänkte... och oj vad den lät...

 lite jansson till kvällen smakar gott...


Hoppas att ni alla haft en skön påsk ...

Anncathrine