måndag 18 april 2011

Boktips

Vill gärna tipsa om Linda Olssons bok  "nu vill jag sjunga dig milda sånger".

En mörk marskväll kommer Veronika, en ung författare, till en enslig stuga i en liten by i Dalarna. Hon är på jakt efter ensamhet och stillhet, för att skriva färdigt en roman och för att komma över en stor sorg. Hennes ankomst observeras i tysthet av den gamla kvinnan som bor i huset bredvid, den enstöriga Astrid. I tryggheten bakom sina skyddande väggar bevarar hon mörka familjehemligheter och en personlig tragedi. Medan den kalla vintern efterträds av våren närmar sig de två kvinnorna sakta varandra. Mot bakgrund av årstidernas växlingar spirar en ovanlig vänskap. En vänskap som ska förändra bådas liv för alltid.

Det här är en bok om kärlekens kraft och om vänskap.
Linda Olsson är från Sverige men bosatt i Nya Zeeland. Detta är hennes första bok och den utkom  2005, men jag tror säkert att den finns i pocket. 
Läs den!

Anncathrine 

6 kommentarer:

Sara sa...

Har oxå läst den, mycket fin bok.

Moa sa...

Så bra med ett nytt boktips så här inför påskledigheten. Ska köpa den nu idag.Låter fin. Tack!

Karin sa...

Tack för tipset, har boken men har faktiskt inte läst den, men nu blir det av!

Sussie sa...

Hittade den på akademibokhandeln i Stockholm idag. Tack för tipset och trevlig påsk. Förresten, det var ju jättefina bilder! Skulle vilja ha klänningen o även koftan.

Mona sa...

Har läst den för några år sedan och den var verkligen bra skriven. Ha en bra påskhelg!

Tilde sa...

Har faktiskt träffat författaren ( om man får skryta lite) och det är en väldigt trevlig person, inte bara en duktig och känslig författare. Trevlig påskhelg o tack för en fin blogg!