söndag 10 april 2011

Tulpaner

Visst är det vackert med tulpaner!  Nu tror jag inte att vi kan köpa tulpaner så många veckor till, kanske två, tre gissar jag på. Sedan får vi vänta till november- december innan de börjar dyka upp i butikerna igen. Så passa på !  Önskar verkligen att jag kunde ha tulpaner i trädgården, men det går inte - rådjuren tycker alldeles för mycket om dom.  Har en  trädgårdsbok skriven av  Karin Berglund som heter "Längtans blommor", där skriver hon om  att i det gamla Persien var tulpanen en symbol för sann kärlek. Så här tänkte man: När någon ger sin älskade en tulpan ska hon förstå att hennes skönhet får honom att brinna. Blommans svarta bas ska säga henne att glöden i hans hjärta är så het att den förkolnar.


Underbar  "Alla hjärtans" bukett från Josefine.

Vårkänslor med tulpaner och vide på Antikmässan i februari.

Tulpaner i burspråket.

Underbara rosa dubbla tulpaner som små pioneer. Födelsedags bukett från goda vännen Ann-Christine. Vi har en så´n jättemysig tradition sedan flera år, när vi har fyllt år så bjuder vi ut varandra på middag.Väldigt trevligt ! Och att sedan få en sådan här bukett med sig hem, då känns det som vår fast man fyller i tråkigaste månaden, februari.Trädgårdsmässa i Älvsjö.


Köpte dessa underbara vita dubbla nu till helgen.

December tulpaner, ganska ynkliga och små, men så söta.

Detta hav av rosa tulpaner fanns på Trädgårdsmässan i år.Nej, nu måste jag ut i solen!!!!  Trevlig söndag på Er alla !


Anncathrine

4 kommentarer:

Mia sa...

Det är sant! Tulpaner är fantastiska.
Vilka vackra bilder du lagt in på bloggen!
Förresten vilket vackert påskarrangemang du gjort som står vid kassan i butiken!

Anncathrine Blommiga Rutan sa...

Tack för din kommentar!
Det är så roligt att få kommentarer! Många kunder kommer in i butiken och kommenterar bloggen, och det är ju också roligt förstås, men det är faktiskt ännu roligare att få kommentarerna HÄR direkt på bloggen. Det fina arrangemanget med blommor och påskfjädrar är det Josefine som gjort, hon är jätteduktig med blommor! Idag har hon hjälpt mig att rensa i den stora snåriga lavendel-murgröne rabatten här hemma, vi har verkligen slitit, men klockan sex gav vi upp, tyckte att vi gjort oss förtjänt av ett glas vin och lite mat. Trevlig kväll Mia.

Maja sa...

Vekligen fina bilder, älskar tulpaner!

Ulla sa...

Ja, man märker faktiskt att tulpanerna inte är lika fina längre.Håller inte så länge heller. Ha en bra dag