fredag 1 april 2011

Fredags mat

Fredag igen, det känns som veckorna rusar fram. Men, alltid trevligt när helgen nalkas. Här kommer ett recept på en lite annorlunda Carbonara än den klassiska. Supergod och full med nyttiga grönsaker. Hittade receptet i senaste Lantliv. Om ni har den så missa inte vår fina lilla annons med min favoritklänning från Noa Noa på bilden.

Säsongens carbonara
4 portioner
  • 1 gul lök
  • 140 gr bacon
  • 1 bunt grön sparris
  • 1 morot
  • 2 dl svarta kokta bönor
  • salt & svartpeppar
  • 3 dl mellangrädde
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 dl  riven parmesanost
  • äggulor till servering
  • ca. 400 gr tagliatelle eller spagetti
  1. Skala och hacka löken. Klipp bacon i mindre bitar.Skär sparrisen i bitar.Skala moroten, strimla med potatisskalaren. Koka pastan.
  2. Fräs lök, bacon, sparris och morot. Lägg i bönorna, salta och peppra. Vänd ner i pastan och rör om försiktigt.
  3. Blanda grädde, äggulor och parmesanost. häll grädddblandningen över pastan. Smaka av med salt och peppar. Servera genast, gärna med en rå äggula.
                                                                        BON APPÈTIT

Önskar alla en riktigt mysig fredagskväll

Anncathrine

7 kommentarer :

Mona sa...

Ser väldigt gott ut, provar det nog redan i morgon.

Fredrik sa...

Låter jättegott men krångligt med att koka bönor, eller?

Anncathrine Blommiga Rutan sa...

Jättekrångligt! Köp en pappersförpackning med naturella svarta bönor från tex. ZETA, gogreen eller ICA:s eget märke. Öppna förpackningen, häll bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Klart!

Charlotta sa...

Mums! Vad gott det later och vilka barndoms minnen jag fick av tallriken. Alskar blommigt porslin. Vilken snygg modell ni har for alla kladerna, Bellan du ar jatte fin. Kram fran ett varmt solig och blommande London

Moa sa...

Nu har jag varit o handlat, ikväll blir det den här carbonaran, hör av mig o berättar om det blev gott.

Ullis sa...

Blev rent ut sagt skitgott!!

Mona sa...

Tack för ett bra tips! Blev jättegott och uppskattat!