fredag 9 december 2011

Fredagsmat - Kyckling á la greque Vintips - Morgon


Den här goda kycklingen är lite
grekinspirerad och  ganska så nyttig,
såsen är ju faktiskt gjord på matlagningsyoughurt.


Det här behövs till 4 personer:

4 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
3 dl hönsbuljong
100 g fetaost
3 tsk oregano
3 tsk soya
2 msk vetemjöl
2,5 - 3 dl matlagningsyoughurt
10-15 svarta oliver
färsk oregano 


Bryn filéerna i smör tills de fått fin färg.
Låt dem eftersteka på svag värme ca 15 min.
Hacka vitlöken och stek den mjuk i smör.
Tillsätt buljongen, mosad fetaost, ( spar
lite till serveringen) oregano och soya
och låt puttra några minuter.
Rör ut mjölet i youghurten och
blanda ner i såsen.
Lägg i filéerna och värm.
Innan ni äter, lägg på oliver, smulad fetaost
och färsk hackad oregano.




Ugnsstekta potatisklyftor är gott till.
Olivolja och grovt salt på plåten,
225 grader i ca 30 minuter.



Ett av mina favoritviner!
Ett fransk, lätt rödvin som passar bra till kyckling.


Har nr  5106-01
på Systembolaget
och kostar 89 kronor.


Trevlig fredagskväll

6 kommentarer:

Mia sa...

Kycklingrätten ser jättegod ut! Har precis ätit din fredagsräkrätt och Lindemans Chardonnay till. Supergott! tack för dina goda recept!

Blommiga Rutan sa...

Vad roligt att du gjort räkrätten!
Så roligt att höra att recepten används!
Lindermans Chardonnay är gott,det har vi också druckit många gånger till räkor.

Ha en riktigt skön helg

Kram Anncathrine

Karin Johansson sa...

Tack för alla recept, har tillagat flera av dem och varit mycket nöjd vid alla tillfällen.

Med vänlig hälsning

Karin Johansson

Blommiga Rutan sa...

Tack för dina vänliga rader, Karin.
Mycket roligt att recepten används,
blir så glad när jag hör det.

Trevlig helg
önskar
Anncathrine

Änglarum sa...

Hej! så gott det ser ut :) tittar runt hos dig hittade dig genom Gunillas ljusglimtar.Ha en fin Helg kramiz Jessica

Anonym sa...

Älskar det där vinet!
Men min kära man tycker att det smakar saft så som tur är får jag alltid ha flaskan för mig själv. Hihi