fredag 2 december 2011

Fredagsmat - Gulaschsoppa - Vintips Monti Garbi Ripasso


En härlig, mustig, varm soppa med vitlök
smakar bra när höststormarna ( trots december månad)
viner runt knuten.

Det här receptet blir ca 1 liter och räcker
till 4 - 5 personer.

3 - 4 potatisar
2 gula lökar
2 -3 vitlöksklyftor
2 paprikor
smör
300 g kött, tex. rostbiff
3 msk tomatpuré
6-7 dl köttbuljong
4 dl mjölk
salt, svartpeppar
2 tsk oregano
3 tsk paprikapulver
persilja

Gör så här:
Skala potatisen och skiva den.
Hacka löken.
Skär paprikan och köttet i ganska små bitar.
Fräs löken i en stor gryta, tillsätt köttet och
den pressade eller hackade vitlöken och
låt det bli brynt.
Rör ner tomatpurén.
Lägg i potatisen och paprikan.
Tillsätt buljongen och mjölken.
Låt soppan koka ca 15 minuter tills
potatisen är mjuk.
Smaksätt med salt, peppar,oregano och
paprikapulver.
Lägg lite klippt persilja överst.





Det här vinet var gott till soppan,
en present till maken från goda vänner
när han fyllde år.


Det har nummer 5328 och kostar 99 kronor.
Såå gott...


Önskar alla en riktigt skön fredagskväll

3 kommentarer:

Pia sa...

Soppan låter smaskens, den ska jag göra , kanske till nästa helg.
Vinet har vi faktiskt köpt ett par gånger, det är verkligen ett gott och prisvärt vin.
Trevlig helg

Pia

Mirjam sa...

Låter gott, älskar soppor! :)

Mona sa...

Tack för tipset, på fredag är det tjejfest här, har fundrat mycket på vad jag ska bjuda på, nu blir det pestobullar o gulaschsoppa.

Tusen tack säger
Mona