Potatis och kantarellgratäng 6 pers
2 kg potatis
1 gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 8 dl grädde (matlagningsgrädde/vispgrädde)
- 1,5 msk flytande kycklingfond
- flingsalt
- svartpeppar
- 3 msk smör
- 300 g kantareller
- 3 dl riven västerbottenost
- Skala och skiva potatis, lök och vitlök.
- Koka upp grädde, kycklingfond och kryddor, lägg i potatis och lök och koka sakta i 10 minuter.
- Stek svampen gyllenbrun i smör och krydda med salt och peppar.
- Varva potatis, ost och svamp i en ungssäker form. Avsluta med ost på toppen.
- Grädda gratängen i 200 grader, ca 20 minuter tills den får en gyllenbrun färg.
|
4 kommentarer:
Ser riktigt gott ut!
Roligt med fredagsmat igen-
Vilket fint kakel. har letat efter precis något sånt, var hittar jag det?
Malin
Kaklet kommer från Laura Ashley, men det är 28 år sedan så det blir nog tyvärr svårt att hitta, vet faktiskt inte om dom fortfarande har kakel, isåfall kanske det finns något liknande.
Jag tycker faktiskt fortfarande att det är fint, det har överlevt två köksrenoveringar.
Skulle gärna vilja ha receptet på den chilipicklade löken om det går bra.
MVH
Mirjam
Skicka en kommentar