fredag 19 augusti 2011

Fredagsmat

Ljummen gnocchisallad
Potatisgnocchi med mandelpesto och primörer är riktigt gott, ser lite grötigt ut på bilden, bättre i verkligheten.
  • 6 personer
  • 100 g flagad mandel
  • 1 ½ kruka färsk basilika
  • 3 ½ dl riven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 500 g små tomater, gärna i olika färger
  • 2 knippen grön sparris
  • 400 g sugarsnap
  • 2-3 dl ruccola

  1. Börja med att göra peston: Blanda mandel, basilikablad, parmesan, olja och vatten till en pesto i en matberedare. Smaka av med salt o peppar. Om tiden, orken eller lusten inte räcker till så blir det  nästan  precis lika gott med en burk färdig pesto.
  2. Halvera tomaterna.
  3. Ansa och strimla sugarsnapsen. Koka dem 1 minut i lättsaltat vatten, spola dem sedan genast i kallt vatten.
  4. Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av. ( hittade färsk gnocci på ica maxi).
  5. Ansa sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 minuter, spola genast i kallt vatten. Dela i mindre bitar.
  6. Blanda peston med gnocci och därefter med övriga ingredienser.
  7. Låt snabbt allt bli varmt i en stor stekpanna.

Här har vi kycklingfilé till, men det passar med det mesta, köttfärsbiffar, fläskfilé, korv eller varför inte bara lite grillad halloumi.

Trevlig fredagskväll

Anncathrine

1 kommentar :

Pernilla sa...

Låter gott, åt gnocci i Italien o det var verkligen mums