Ljummen gnocchisallad
Potatisgnocchi med mandelpesto och primörer är riktigt gott, ser lite grötigt ut på bilden, bättre i verkligheten.
- 6 personer
- 100 g flagad mandel
- 1 ½ kruka färsk basilika
- 3 ½ dl riven parmesanost
- 1 dl olivolja
- 1 dl vatten
- salt och svartpeppar
- 500 g små tomater, gärna i olika färger
- 2 knippen grön sparris
- 400 g sugarsnap
- 2-3 dl ruccola
- Börja med att göra peston: Blanda mandel, basilikablad, parmesan, olja och vatten till en pesto i en matberedare. Smaka av med salt o peppar. Om tiden, orken eller lusten inte räcker till så blir det nästan precis lika gott med en burk färdig pesto.
- Halvera tomaterna.
- Ansa och strimla sugarsnapsen. Koka dem 1 minut i lättsaltat vatten, spola dem sedan genast i kallt vatten.
- Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av. ( hittade färsk gnocci på ica maxi).
- Ansa sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 minuter, spola genast i kallt vatten. Dela i mindre bitar.
- Blanda peston med gnocci och därefter med övriga ingredienser.
- Låt snabbt allt bli varmt i en stor stekpanna.
|
1 kommentar:
Låter gott, åt gnocci i Italien o det var verkligen mums
Skicka en kommentar