Fredag igen, ursäkta om jag är upprepar mig, men nyss var det måndag!!! Var tar veckorna vägen? Är det någon mer som tycker att tiden går fortare och fortare för varje år?
|
Jag tycker att vi börjar fredagskvällen med lite ost, kex, fikonmarmelad, fikon och ett glas Amarone. Inte helt fel, eller hur? Osten är en opast. komjölks ost från Schweiz , Gruye`re Alpage. |
|
Sedan passar det bra med en rotfruktsgratäng, detta behövs:
6 st morötter (vi blandade vanliga, gula och svarta)
1 st gul lök
1st palsternacka
5-8 potatisar (beroende på storlek)
3 dl grädde
2 dl riven ost
2-4 vitlöksklyftor pressade eller hackade
svartpeppar, örtsalt, salt
|
|
Skala potatisen, skär i skivor. Skala löken och skär i skivor, pressa eller hacka vitlöken. Skär morötterna i "slantar", skiva palsternackan. Varva potatis, lök, morötter, palsternacka, kryddor och ost i en ugnssäker form och häll över grädden. Grädda i 225 grader i ca 45 minuter. Titta efter 30 minuter om det behövs folie över så att det inte blir bränt. |
|
Kycklingfile`passar bra till . Vi var lite lata och köpte färdiggrillad, bara att skiva och lägga upp.. |
|
Och så lite sallad förstås!
Bon appe`tit!
Anncathrine |
10 kommentarer:
Vilken underbar mat! Jag kommer in o vill ha söta fotbollszlatannallar ggr två! Ha det så bäst på fina blommiga rutan!
Kram Eva
Har längtat efter fredagsmaten! DEt här låter gott, tack för de`. Skön fredag
Tack för receptet! Gillar fredagsmat idee`n jättemycket.
Tack för tipset! Ha en bra lördag
Håller med dig, tiden går fruktansvärt fort. Man vågar nästan inte tänka på det, snart är man jättegammal.
Härlig mat!! Köpte Lantliv. Vilken fin annons!!
Lagade gratängen idag, fast hittade bara vanliga morötter, men det blev jättegott ändå.
Det blir nog till helgen....
Har också köpt den hårdosten, den är supergod!
Sluta inte med fredagsmaten tipsen, det är så roligt! Kram Moa
Skicka en kommentar