torsdag 26 maj 2011

I min trädgård

Just nu blommar Löjtnantshjärtat som allra vackrast,men nu gäller det att njuta,  för i mitten av juni är det slut på det vackra, då vissnar den och blir som ett risigt hål i rabatten. Men nu, fantastiskt fin. Tyvärr har den vita plantan inte överlevt denna kalla vinter, men jag är glad att den här klarade sig.


Namnet Löjtnantshjärta? Dra försiktigt isär de mörkrosa kronbladen på ett hjärta så får ni se! Då uppenbaras en flicka, formad av de bågböjda ståndarna och de inre kronbladen. Dra sedan isär de inre kronbladen, då blir en champagne flaska synlig. Flickan och flaskan! Det var vad en löjtnants hjärta ansågs vara fyllt av i slutet ( eller kanske mitten) av 1800-talet då växten kom hit från Kina.Skön fortsättning på torsdagskvällen alla ni som inte är så kvällströtta, jag säger nog godnatt ...


Anncathrine

 


6 kommentarer:

Tine sa...

Vackra bilder. Undrar lite om bilderna är från "Blommiga Rutans" trädgård? Och från vilken trädgård är bilderna med vattenkannan och hinken och lavendeln i bunken?

Lisa sa...

Roligt med fliuckan och flaskan, tror inte att det behövs en löjtnannt för att killar ska ha plats för just de i hjärtat, haha..

Greta sa...

Underbart!!!!

Anna sa...

Jättefina bilder, älskar löjtnantshjärta, så himla vackra.

Eva-Carin sa...

Kanonfint! Vilka fina bilder du bjuder på hela tiden. Jätteroligt!!

Blommiga Rutan sa...

Hej, Tine ! Du har helt rätt, bilderna kommer från min trädgård och även bilderna med vattenkannan, hinken mm. Trevlig kväll önskar Anncathrine