fredag 9 november 2012

Juldofter från Yankee Candle


Juldofterna från Yankee Candle har kommit.
Men idag när jag var ute och fotade dem så
kändes det inte som november månad,
snarare som en solig, kall vårdag!
Riktigt härligt har det varit här idag!

Fyra juldofter, två nya, en som var ny förra året,
och så,  Christmas Eve som är en favoritdoft
till julen för många, inklusive mig sjäv!

Som vanligt har vi fått hjälp av duktiga parfymistan Elisabeth,
vår granne från butiken Belle Femme,
att i ord förklara dofterna.
 


SNOW IN LOVE

"En kärleksfull bakgrund av svaga mysk och ambrainslag ger en subtil sammetston som påminner om doften av varm hud. Milda frukter och lågmälda fräscha blomster vänslas med exotiska varma träslag. En mjuk, fantastiskt god doft som är sensuell utan att vara tung, och som ger skyhög mysfaktor oavsett om man är två eller ej."

 

 
CRANBERRY ICE
 
"Tänk dig en kall sorbet på tranbär och lingon. En intensiv doft av den djupa barrskogens mogna mörkröda bär som både är syrlig och söt. En dessert värdig en huldra. Den oemotståndliga bäriga doften från skogarna övertygar mig dessutom om att Yankee Candle borde tillverka syrliga karameller! Ett ljus för en sann godisgourmét."

 
 

 
CHRISTMAS ROSE
 
"En mjuk, spröd klassisk rosendoft som kryddats försiktigt med gröna barr för att skapa en mycket romantisk doft med nyfiken fräschör. Den är underbar! Den finstämda rodnande rosen blir lite extra pigg och glad av de sprudlande gröna barrackorden. För att citera Karin Boye: "glad och försiktig, lik ett barn som vill överraska tidigt, tidigt en festlig dag". En vacker doft."

CHRISTMAS EVE
 
"Granen är pyntad och doftar av barr, och det sprakar hemtrevligt i den öppna spisen. I köket är julbaket i full gång. Du myser i soffan med ett stort blankt rött juläpple medan pepparkakorna gräddas. Tänk dig alla dessa goda dofter samlade i ett och samma ljus - Yankee Candle har lyckats med det. Både friskt, sött och kryddigt på samma gång. Det doftar verkligen jul!"
 
 
Ljusen finns i olika utföranden,
från 20 kr - 239 kr
 
 
2 kommentarer:

Rosa i huset i vitt sa...

De ljusen doftar så ljuvligt..brukar köpa nåt som heter cinnamon och clean cotton..helt underbara
Ha en trevlig helg
kram Rosa

Lena sa...

Jag som tänkte komma förbi och fråga om ni fått in julljusen och ni har ju fått dom. Jag svänger förbi någon dag.Det här ska bli en liten teaser inför julen, underbart.