Det här behövs till ett stort bröd:
3 dl naturell yoghurt
3 dl vatten
2 msk olivolja
25 g jäst
salt
4 dl durumvetemjöl
8 dl vetemjöl special
2 1/2 dl riven parmesanost
2 msk finhackad rosmarin
Gör så här:
1. Häll yoghurt, vatten och olja i en kastrull.
Värm till fingervarmt, ca 37 grader.
2. Finfördela jästen i en bunke och häll degvätskan över.
Tillsätt salt och vänd ner mjölet lite i taget.
3. Degen blir ganska lös och ska arbetas länge,
8 - 10 minuter i köksmaskin.
4. Lägg bakplåtspapper på plåten och mjöla det.
5.Arbeta in riven parmesanost och
finhackad rosmarin i degen.
6.Stjälp upp degen på plåten och strö över lite mjöl.
7. Platta ut degen lite med mjölad hand och låt
den jäsa övertäckt på varm och dragfri plats,
ca 25 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
8. Grädda brödet i den nedre delen av ugnen
i ca 25 minuter.
Ta ut och låt brödet svalna på galler,
utan bakduk så att skorpan blir knaprig. |
7 kommentarer:
Å så gott det ser ut!!! Måste prova.
Tack för att du delar med dig av dina jättefina recept! ;)
Kramar från Molly!
Mmmmm så gott med nybakat bröd!
Ha en fin vecka du med.
Eva
Ser verkligen jättegott ut! Vi som ska ha soppa idag men idag hinner jag tyvärr inte baka, blir så sen middag om jag ska baka efter jobbet och före middagen. Får bli en annan gång.
Fin vecka till dig också!
Ser fantastiskt gott ut!
Ska testa till helgen.
Ha de gott =)
Marie
Kan nästan känna doften när jag ser dina bilder!
Det ser så gott ut.
Kram och ha en fin tisdag
Det brödet ska jag göra i helgen när brorsan med fru tittar hit. Tack för receptet.
Gulli
Skicka en kommentar