fredag 30 mars 2012

Fredagsmat - Parmalindade färskostfyllda kalvfärsbiffar - Vintips - Rheboksloof


Den här rätten får en härlig smak av alla örter
och av vitlöken, kan lova att det doftar gott i köket!


Detta behövs till 4 biffar:

800 g kalvfärs
3-4 schalottenlökar
4 stora skivor parmaskinka
125 g Philadelphiaost, med vitlök o örter
8 soltorkade tomater
blandade färska örter, basilika, gräslök och timjan
salt och peppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka löken och blanda med färsen i en bunke,
salta och peppra.
Dela färsen i 8 delar, gör en boll och platta ut.
På 4 av biffarna lägger ni en klick ost,
strimlade soltorkade tomater och
de färska hackade örterna.
( syns på bilden högst upp)
Lägg de andra 4 plattorna med färs över
och nyp till ordentligt runtom.
Rulla dem i handen till runda, fina biffar.
Linda en skiva parmaskinka runt varje biff.
Stek dem i stekpanna till de fått fin färg.
Efterstek dem sedan i ugn 10-15 minuter.


Just den här gången var vi sugna på potatisgratäng
men pasta eller pressad potatis är också jättegott till.


Det blir en härlig smak med parman runt kalvfärsen
och osten och örterna kommer som en liten överraskning
när man skär i biffen.
Trevlig bjudmat!  Då har jag förberett och stekt biffarna
kanske en timme i förväg och så kan man bara sätta dem i
ugnen när det är dags.


Vi har druckit detta vin från Sydafrika till
och vi tyckte att det passade bra.
Men nu ser jag på Systembolagets sida att
det rekommenderas till lamm, nöt och vilt.
Men vi tyckte att det var jättegott även till kalv.

Nr 2095  Pris 99 kronor.


Önskar en skön fredagskväll
till Er alla


Kram

11 kommentarer :

Karin sa...

Mums, vad det ser gott ut!

Sitter just nu och sippar på lite rött, och läser bloggar. Det är ju fredag, veckans bästa dag!

Kram:)

Annika sa...

Ser gott ut, kalvfärs är supergott!!!!

Trevlig helg
Annika

Marie maräng sa...

Woow.. ser supergoda ut! Tack för receptet.

Här skiner solen i dag men vi fick snö igår kväll så det är vitt vitt vitt...

Kram Marie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är så mysigt med dina mat och vintips, biffarna ser ut och bli jättegoda. Idag blåser det så kallt här så vårkänslorna kom av sig lite.
Ha en skön lördag
Kramar
AnnaMaria

Channal sa...

Åhh så GOTT! Du är en riktig gourmé! Ska testa att göra det någon kväll. Kram Anna

Gunillasljusglimtar sa...

hej Ann-cathrin! Tackar allra mjukast för receptet! Va kul att få det på bloggen så här,både mat o vintips!!! hur har ni det annars då? Har det snöat hos er också tro? Nu skiner solen så gött men kallt är det...ha en trevlig lördagskväll ♥ Gunilla

Bitte sa...

Åh, så gott det ser ut, jag blev riktigt hungrig när jag såg bilderna och läste receptet :-). Jag tror att det är första gången jag kikar in hos dig, så nu ska jag sätta mig och kika runt en stund.

Vad roligt att du vill vara med i utlottningen, lycka till! :-)

Kramar
Bitte

Home Bohemia sa...

Vilken härlig middag:)

Kram Maria

LyckligaPraliner sa...

Mums vad gott! Det ser verkligen ut att vara en delikat rätt! :)

Ann-Louise

Vinsnobben sa...

Tack för bra vintips! Fler vintips på just ditt Systembolag finns här

Anonym sa...

- premature ejaculation cure
[url=http://prematureejaculationpharm.com/#1018] treatment premature ejaculation
[/url] DuraMale is formulated next to a work together of herbal researchers, haleness and nutritional professionals and pharmaceutical scientists who get looked after your sexual needs in the first-rate plausible ways! We are yes self-reliant that DuraMale leave master-work object of you. As an additional advantage, we are also contribution you a 90 day money second word of honour wherein if you decay to see the results, you unreservedly need to return the product vanquish to us which we claim is a rare and unlikely dispute!