Nu över till maten, pannbiff med lök,
säkert har ni redan recept på det,
men ifall någon inte har det så kommer det här.
Jag gör nästan alltid dubbel sats,
blir ju bara godare nästa dag!
Pannbiff med lök
4 portioner
Detta behövs:
500 g nötfärs
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 ägg
salt och peppar
6 gula lökar
Blanda ströbröd, potatismjöl o vatten,
låt svälla ca 10 minuter.
Lägg i köttfärsen och blanda ihop.
Rulla ca 14 biffar.
Skiva och stek löken
försiktigt i smör tills den
blir gyllengul, inte brun.
Ta upp löken och lägg i en gryta.
Stek sedan biffarna
i smör ca 5 minuter på varje sida,
lägg dem sedan i grytan ihop med löken.
Blanda lite försiktigt,
vispa ur stekpannan med ca 3 dl
vatten, lägg i en buljongtärning,
häll i en matsked soja.
Häll över biffarna och löken.
Låt puttra lite under lock,
ca 10 minuter.
Härliga dofter sprids nu i köket.... |
18 kommentarer:
Pannbiff är ju så himla gott, vanliga eller fyllda med någon god ost är inte heller så dumt.
Vinet ska jag verkligen prova, rött ska det vara :)
Ha en jättefin kväll.
Kram
Jessica
Ser verkligen gott ut och självklart ett glas rött...sen Skavlan. Undrar om du såg min fråga om väskan i ditt förra inlägg?
Trevlig kväll //M
Ja visst ska det vara rött till. Ha en skön kväll utan att blinka när du ser Lundell...
Kram Katha
Nu ska jag inte blinka så ofta!!
Gott med pannbiff och just nu tar jag ett glas rött - utan pannbiff. Hoppas jag kan vara vaken och se Skavlan.
Ha det fint!
Kram Eva
Bild och mått skulle vara bra, när du får tid //M
Tack för receptet det ser riktígt gott ut!
Önbsar dej en fin helg
Kramar KJathrine
Nu blev jag hungrig igen...
Det blir man alltid av dina fredagsinlägg. Tack för alla recept vi får, det är välkommet.
Trevlig helg!
E
Åh så gott! En klassiker! Underbar etikett på vinflaskan!
Trevlig Helg fina Anncathrine!
KRAM Anna
Mmm pannbiff är ju supergott.Vad skoj med ett nytt vintips.Alltid skoj med nya.Ha en mysig kväll.Kramar Rita ♥
Åh vad gott det ser ut!! och massor med lök och potatismos...så hungrig jag blir. Jag föredrar nog öl också eftersom jag inte tål rött. Fast egentligen är jag ett vattenfreak, bubbelvatten.
Vilken läcker väska, den med teddy, som du visade i förra inlägget. Det är ju födelsedag snart...
Trevlig helg till Dig!
kram lisamaja
Haha, "inte blinka så ofta", vad gulligt. Tänk om det vore så enkelt att få tiden att gå lite mindre fort :)
Jag gillar dina tydliga recept! Tack!
Kram och trevlig helg!
Tur att det inte är doft via datorn, att se bilderna räcker. Jag blir vrålsugen på pannbiff med lök, så himla gott. Och så kommer det bli en blinkfri helg nu här, det är ju så mycket som man vill hinna göra.
Kramar
AnnaMaria
Oj vad gott det ser ut! Tack för recept!
Kram
Tack för påminnelse o go husmanskost!! Tack för vintipset också,klart det ska vara vin...min gubbe säger öl också! Ja Skavlan är bra,går så fort bara...tycker Lundell är mystisk o skön:) Kram Gunilla
Vad gott det är med lite "enkel" mat, ser jättegott ut. Och potatismos gör jag ofta numera hemlagat, tänk vilken njutning och inte tar det särskilt lång tid heller.
Har varit på resa i England ett par veckor där vår dotter bor och får väl se om nästa resa går till Södertälje:-). Ha det gott!
Vad hungrig man blev när jag såg dina pannbiffar
ha en bra kväll
kram Rosa
Så gott med äkta svensk husmanskost! Och så trevligt att det är någon mer än jag som tycker det passar utmärkt med vin till sådan man också...:-) Fortsätt med dina vintips, det är så trevligt! Även om jag kanske inte finner exakt de vinerna på Vinmonopolet här i landet, så får jag i alla fall en hint om vad slags vin som passar till. Tack! Ha en fortsatt fin måndag. Kramis
Jag håller verkligen med dig... tiden vart tar den vägen !!???
I helgen var jag glad att det var skitväder, hade ingen ork eller lust till något utan ville bara vara. Känns liksom mer okej är det ändå inte är väder. Så det blev loppis runda ;)
Jag gillar dina middagstips på fredagarna... och pannbiff med lök funkar alltid :)
Önskar dig en skön vecka!
Kram på dig
Skicka en kommentar