söndag 10 juli 2011

Boktips

  
Mycket roligt när man hittar en ny författare som är bra, tycker jag.
Köpte Femina i vintras och fick med en pocketbok, Askungar  av Kristina Ohlsson. Den blev liggande ganska länge men så hade jag inget att läsa och tänkte att, får väl prova den . Tyckte inte att den lät så bra när jag läste på baksidan. Vill helst inte läsa deckare som handlar om barn, tycker att det är för otäckt. Men den här läste jag iallafall, trots att det på bakside- texten står att det handlar om en liten flicka som försvinner från ett x2000tåg. Måste säga att  Kristina Ohlssons debutroman var ruskigt spännande.

Men, ännu bättre var hennes nästa bok, Tusenskönor, som handlar om ett äldre prästpar som hittas skjutna i sitt hem vid Odenplan. Den handlar också om Ali som flytt från Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. En riktig bladvändare, svårt att sluta läsa, väldigt spännande med andra ord.

I maj kom hennes tredje bok, Änglavakter. Där får vi fortsätta att följa Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp. Därför är det också roligast att läsa böckerna i rätt ordning, efersom det handlar mycket om  Fredrika, Alex och Peder som är med i alla böckerna.
Änglavakter är den mest spännande av de tre böckerna, tycker jag. Så fort man har 3 minuter över, fram med boken...

Anncathrine

3 kommentarer:

Eva-Carin sa...

Har läst alla tre, tyckte att Tusenskönor var bäst. Jätte jätte spännande alla tre!!!

Susanne sa...

Har läst Askungar och tyckte den var ruskigt spännande. Men håller med dej,villinte heller läsa när det handlar om barn som råkar illa ut, men fick boken i ptresent, och herregud vad spännNDE DEN VAR!!

Ritva sa...

Jaa, de är jättebra.