fredag 17 juni 2011

Fredagsmat

Fredagsmaten idag blir den här jättegoda salladen som vi fick hos min syster i söndags. Här kommer alla ingredienser, inte hur mycket av allt, man får anpassa efter hur många man är, själv tänker jag utgå från potatisen och sedan ta lite lagom av alla de andra godsakerna.

  • färskpotatis eller primörpotatis
  • röd lök, skivad
  • svarta och gröna, kärnfria oliver
  • färsk spenat
  • ruccola
  • färska suger snaps
  • cocktailtomater hela, ska inte delas
  • fetaost
Massor av dressing som man gör av :
  • äppelcider vinäger
  • hälften olivolja / hälften linolja eller solrosolja
  • pressad vitlök
  • italiensk salladskrydda
Allt utom spenaten och salladen kan med fördel blandas några timmar innan den ska ätas, ställ i kylen bara. Ta fram och blanda i salladen lite innan servering, det är gott om det inte är för kallt, då känns alla smakerna bättre.

Vi tänker äta bara salladen här ikväll, men tigerräkor eller kyckling som vi fick i söndags var ju förstås supergott till. Tror nog att mycket passar till, grillad god korv, köttfärsbiffar eller kanske lax.

Bon  appetit!

Anncathrine

6 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt sommrigt, låter jättegott!
Roligt med fredagsmat, saknae de förra fredagen.

Sabina sa...

Den potatissalladen låter jättegod, den ska jag göra någon dag i sommar, tack.
MVH Sabina

Fredrik sa...

Hallå, Fredrik här! Toppen att fredagsrecepten är tillbaka, tack för det!

Sara sa...

Gjorde potaisen idag, till fläskfile, passade bra, jättegott! Tack för tipset. Ha en skoön söndag

Anonym sa...

Vill bara säga att vi gjort många av fredagstips rätterna och det har blivit mycket gott varje gång. Min sambo och jag ber att få tacka för mycket fina tips.

Siv sa...

Tack för bra fredagsmat tips