fredag 3 juni 2011

Fredagsmat

Biff special, lyxig kalaspytt med bra kött som marineras med senap, lök och äggulor. Mums!
  • Biff special
  • ca 8 hg rostbiff, oxfile`,biff eller vad ni önskar
  • 4 äggulor
  • 2msk  dijonsenap
  • 1 finhackad gul lök
  • 4 pressade , eller hackade vitlöksklyftor
  • örtsalt, svartpeppar, salt
  • 1 påse fryst tärnad potatis ca 600g  (allra godast förstås med egen stekt potatis, om tiden finns)
  • hackad persilja
  • var sin extra äggula till servering


Blanda äggulor med senap, lök och vitlök i en bunke. Skär köttet i tärningar och blanda det i marinaden, ställ i kylen, helst ett par timmar. ( Jag brukar göra det på morgonen och låta stå till kvällen). Stek potatisen för sig och köttet i het panna, hastigt. Vänd ofta. Krydda. Strö över massor av persilja och servera med råa äggulor.  Det här är lagom till 4 personer.
Trevlig fredagskväll

Anncathrine


4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar mat! Låter mycket gott! Har lämnat över fina nallar till barnbarnen! Max gillade apan! Mio sov mest hela tiden men blir nog glad när han blir lite större. Max kommer orgon me! O då ska han sova över! Sånt gör en farmor glad!
Ha det nu så skönt i fina Frankrike!
Kram till dig o familjen!
Eva
nallarna e förstås från blommiga rutan!

Anncathrine Blommiga Rutan sa...

Så roligt att Max gillade apan! Det låter verkligen mysigt med en sån söt liten nattgäst, förstår att du blir glad!
Ja, tack det hoppas jag, att det blir skönt i Frankrike alltså.
Kram på dig o hälsa alla
Anncathrine

Fredrik sa...

Låter verkligen smaskigt, blir kanske imorgon. Tack för tipset.

Eva-Carin sa...

Låter gott, ser gott ut. Blir kanske nationaldagsmiddag här i huset, vem vet? Ha en skön dag o tack för tipset.