fredag 10 april 2015

Fredagsmat - Pippipasta- Vintips - Passitivo Primitivo


I år blev det ingen traditionell påskmat
här i huset, istället blev det
" Pippipasta".
 Härligt gul spagetti med smakrika
korvar, grillad paprika och fetaost.

Det här behövs till 6 personer:
6 paprikor, gula, röda och gröna,
2 av varje färg.
Ca 500 g choritzo eller annan god korv
med mycket smak.
I kruka färsk timjan, hackad
spagetti
6 dl matlagningsgrädde
2 påsar saffran
400 g fetaost
olivolja
ruccola, flingsalt, svartpeppar

Sätt ugnen på 250 grader
Skiva korven och tärna paprikan.
Grilla korv och paprika med olja,
svartpeppar, salt och rosmarin
tills det fått fin rostad färg.
Koka spagettin, häll av vattnet.
Koka upp grädden med saffran,
salt och svartpeppar.
Blanda saffransgrädden med spagettin,
lägg upp på ett stort fat
och toppa med korven, paprikan,
ruccola och smulad fetaost.


Syns inte här på bilden med det blir
en härligt pippigul rätt,
 med många goda smaker som vi äter
då och då, inte bara till påsken.




Även om vi inte åt påskmat så målade
vi så klart ägg!
Allra finast målade Selma,
sååå koncentrerad...


Alicia och Julius ville inte måla ägg,
ville hellre leka med dockvagnen.


- Ska jag läsa för er?



Julius är lite imponerad av sin kusin
som är två månader äldre...


 Alicia är redan 10 månader
och en riktig liten busunge!


Lilla Julius är 8 månader och
känns fortfarande liten,
tittar förundrat på storasyster Selma
och kusin Alicia .







Härligt god och nyttig påsktårta,
bakad av äldsta dottern.
Ska be om receptet och lägga
upp det här.


Det goda vinet har nr 3300 och kostar 95 kronor.


Önskar en riktigt skön fredagskväll

Kram

10 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Så gott det ser ut och vilka söta småttingar. Ha en fin helg. Kram Suss

House and Garden by Bia sa...

Tack för titten!
Så söta små finingar ;)
Ha en fortsat trevlig helg!
Kram bia

Hajan sa...

oh så gott, hätligt med Pasta och
Spagetti.
Det kan man ju äta i så många varianter.
Fort går det också.
Lägg gärna in tösens recept på kakan.
trevlig lördag önskar hAJAN

Channal sa...

Haha du är ju för underbar! Pippipasta! Måste ha gjort succé hos gullungarna! Vilket gäng du har fått. Så söta o goa❤️

KRAM Anna

Anonym sa...

Underbart & vilka sötisar ♡ ...
Ha en fin dag!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken bra rätt som gillas av både liten och stor, och att det blev gult var extra fint till påsk. Och så härliga dom är dina barnbarn, ljuvliga foton.
Kramar/AM

Evas Kvarnaro sa...

Härligt inlägg med god mat (dreglar)
namnet på vinet känns oxå gott i gommen.
Men vilka bedårande ungar, ojoj vill gärna 'mumsa' på dem oxå.
Alltså få gosa och pussa de små godingarna, bakom öronen är bäst,
*fniss*
Den 'Pippipastan' har jag gjort något liknande, bytt ut de starkaste korvarna mot något mildare just för barnens skull. Annars är vi inte rädda för kryddat.
Ja varför kan man inte byta ut den traditionella påsk maten mot annat.
Men i år blev det så för att familjen önskade detta. Men tre år i rad har vi varit utomlands vid påsk och då tar man traditionen dit man kommer.

Trevlig söndag/ Eva

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken smaskig rätt och jag gillar sådan mat som är färggrann för man äter ju lika mycket med ögonen. Vilka gosiga barnbarn och så roligt att de är i nästan samma ålder då har de kul med varandra.
Ha det fint!
Kram,
Regina

Agneta sa...

Hej på dig,
Vilka godingar du h, inte konstigt att hjärtat det blöder när man umgås med barnbarnen. Vinet måste jag testa en dag.
Ha det gott.
Agneta

Agneta sa...

Hej på dig,
Vilka godingar du h, inte konstigt att hjärtat det blöder när man umgås med barnbarnen. Vinet måste jag testa en dag.
Ha det gott.
Agneta