Förra året var första gången som jag bakade saffransbröd med kesella i degen. Tyckte att det blev jättebra, mycket saftigare än det brukar. Så, i år blev det samma recept, här kommer det igen. |
Jag delade på degen och gjorde 24 st lussekatter och |
24 st runda bullar som jag lade i muffinsformar. Båda sorterna fick jäsa i ca 30 minuter. Lussekatterna penslade jag med ägg, men inte bullarna. Gräddade båda sorterna i 225 grader ca 7- 10 minuter. |
Gott att pudra över lite florsocker precis innan bullarna ska ätas. |
6 kommentarer:
Bra idé med lussebullarna, det ska jag komma ihåg. Ser jättegott ut det du bakat.
Kramar
AnnaMaria
Mumsigt!! Jag brukar också baka med kesella men inte i år. Däremot fyllde jag bullar med mandelmassa och det blev saftigt och gott :)
Kram
Så gott! Ska baka till Lucia! Det blir super med kesella.
KRAM Anna
Ser jättegoda ut! Hos oss är det mannen som bakar och jag hoppas det blir lussebullar i år med.Kesella? Ska kolla om han använder sig av det.
//M
Vilka fina lussekatter du fick till! Mina brukar bli som stora blaffor men blir finare och finare så övning ger väl färdighet...
Gott ser det ut!
Kram Pia
Önskar dig en fin andra advent!
Stor varm kram till dig goa Vän från Raina
Skicka en kommentar