fredag 7 december 2012

Fredagsmat - Spagetti från Amatrice.


En jättegod pastarätt, enkel och snabb att göra.
Som ni hör på namnet så härstammar den
från staden Amatrice.
Härlig smak av tomater, chili och bacon.

 


Det här behövs till 3-4 personer.

500 g spagetti valfri sort
140 g bacon
1 gul lök
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk tomatpuré
lite olivolja
2 burkar hela tomater ( gärna plommontomater)
3 dl riven parmesanost
svartpeppar och flingsalt
 


Gör så här:

Skala och finhacka löken.
Dela, kärna ut och finhacka chilin.
Stek bacon i lite olivolja,
 låt rinna av på hushållspapper,
skär i bitar.
Koka pastan enligt anvis.. på paketet.
Mjukstek löken och chilin i stekfettet
efter baconet ca 4 minuter.
Tillsätt tomatpurén och fräs ett par minuter till.
Blanda i tomaterna i lökfräset,
dela dem i lite mindre bitar med en slev.
Småkoka 5-6 minuter.
Tillsätt baconet och låt det bli varmt.

Lägg pastan på tallriken, tomatsås över,
svartpeppar, flingsalt och avsluta
med färskriven parmesan.

 


Kanske ett glas rödvin till?
Varför inte prova Rhebokskloof
från Syd Afrika.
Nr 2095  99kronor.
Mycket gott!

 


Skön fredagskväll



Kram 

6 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Åh vad jag gillar dina mat och vintips!! Tack för att du delar med dig! Fina bilder varje gång också :)
Kram och trevlig helg!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det låter som en perfekt fredagskväll. God mat och gott vin.
Kram,
Regina

Maj sa...

Ser jättegott ut! Har aldrig vågat mig på att köpa Chili, annat än som krydda, för jag tror att det är jättestarkt. Fånigt kanske men så är det. //M

Channal sa...

Parmesan o pasta GOTT!! Mysig fredagsmat!
Fin helg till dig! KRAM!! Anna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gott som vanligt, din familj måste älska fredagskvällarna med denna goda mat.
Önskar dig en mysig andra advent
Kramar
AnnaMaria

Marie maräng sa...

Det receptet måste testas och tror att min kära M kommer att gilla det... han favoriter är nämligen bacon och tomat i mat :)

Önskar dig en fin andra advent!
Kram Marie