Till 4 personer behövs: 300 g torsk 400 g laxfile 1 purjolök 1 gul lök 2msk smör 2 vitlöksklyftor 2tsk salt 2tsk timjan 3tsk hackad färsk basilika 2,5-3 dl vitt vin 1,5 tärning fiskbuljong 3dl vispgrädde 1dl creme fraiche 2dl vatten 1pkt saffran 300g skalade räkor 200g skalade kräftstjärtar 1burk musslor ca 150g 1-1,5 dl konjak
Gör så här: Strimla purjolöken och hacka löken. Smält smöret i en stor gryta, fräs purjo och den gula löken, pressa i vitlök. Rör ner tomatpure, salt, timjan och den hackade basilikan. ( nu börjar det dofta gott ! ) Fräs en kort stund, tillsätt vin och buljongtärning och koka ett par minuter. Rör ner grädde, creme fraiche, vatten och saffran och låt sjuda ca 15 minuter. Skär fisken i lagom munsbitar, lägg i den och låt sjuda i ytterligare ca 7 minuter. Tillsätt konjak, räkor. kräftstjärtar och musslor. Färdigt ! Jättegott med en klick aioli och lite bröd till. Och kanske ett glas vitt vin ?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar