25g jäst
1dl ljummet vatten
2dl kall mjölk
1 tsk salt
1tsk socker
1 dl olja med neutral smak
6-8 dl lantbrödsmjöl
På kvällen: Lös upp jästen i vattnet. Häll i alla ingredienser och blanda. Arbeta degen smidig. Dela degen i tio bitar, rulla till avlånga bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med lite vatten och pudra över lite mjöl. Lägg en kökshandduk över och ställ in plåten i kylskåpet att jäsa över natten. På morgonen: Pensla bröden med lite vatten innan dom gräddas 8-10 minuter i 250 grader.
1 kommentar:
Va härligt med färskt bröd!
Det borde jag ha gjort för att imponera på mina gäster imorse. Det får bli nästa gång vi har nattgäster!
Vi har haft en toppenhelg med mycket mat, blir någon tältliknande stil på banken imorgon!
Ett besök med lunch på charmiga Bomans igår!
Vi ses på Rutan i veckan!
Kram
Skicka en kommentar