Det här behövs till 4 personer.
spagetti
havssalt och nymald svartpeppar
jungfruolja
4 vitlöksklyftor, skalade o finhackade
1 färsk röd chili, finhackad
500 g skalade räkor
1 glas vitt vin ( ca 1,5 dl )
6 soltorkade tomater, körda i matberedare el. finhackade
3 nävar ruccola, finhackad
lite färskriven parmesanost
Gör så här:
Koka spagettin.
Under tiden pastan kokar:
Värm tre matskedar jungfruolja i en stor stekpanna,
lägg i vitlök och chili.
Fräs några minuter, lägg i räkorna och
fräs dem högst 1 minut.
Tillsätt det vita vinet och soltorkade tomaterna
och sjud i ett par minuter.
Fördela ruccola och pasta på tallrikarna,
lägg på räkröran och lite havssalt,
dra några varv med svartpepparkvarnen
och riv lite parmesan över.
Några droppar av den goda olivoljan allra sist. |
5 kommentarer:
Jag älskar räkor, chili och vitlök. Ska prova din räkrätt!!
Såg Michael på Skavlan. Nu ska jag lyssna på honom. Trevlig helg!
Trevlig helg på dig också Mia!
Visst sjunger han fint?
Hej och tack för den söta hälsningen hemma hos mig, nu hittade ju jag till dig och din fina blogg! =)
Supersmarrigt recept, ska absolut testas någon gång. Här hemma har "det gamla vanliga" en förmåga att återkomma vecka efter vecka... börjar tröttna. ;)
Jag blir följare så jag hittar hit fler gånger.
Önskar dig en fin första advent!
Kram kram
Hej Emma
Vad glad jag blir att du vill bli följare!
Tittar ofta in på din blogg och den är såå fin.
Önskar Dig också en riktigt fin första advent
Kram Anncathrine
Mums, låter jättegott och det måste jag testa!
Får nog bli på fredag...
/Pia
Skicka en kommentar