- Köp en burk med riktigt god pesto
- Koka upp färsk pasta
- Riv lite (mycket menar jag) färsk parmesan
- Lägg upp pastan, dra några varv med svartpepparkvarnen, lägg på en rejäl klick pesto
- Toppa med den färskrivna parmesanosten
- Ät och njut
- Om man tycker om rödvin så är det jättegott med ett glas Beaujolais vin till
Verkligen superlätt! Vill man göra sig till lite extra, kanske bjuda på den här rätten så blir det förstås extra gott om man gör egen pesto. Den kan med fördel göras några dagar innan, lägg bara plastfolie i burken, tätt så att peston inte mörknar. Här kommer ett enkelt recept som räcker till ca 4 personer.
- 6 msk pinjenötter
- 10 dl färska basilika blad
- 4-5 vitlöksklyftor
- 1- 1½ tsk salt
- 10 msk riven parmesanost
- 1-1½ dl olivolja
Rosta pinjenötterna på svag värme 2-3 minuter. Kör pinjenötterna, basilika, vitlök, salt och ost i matberedaren ca 20 sekunder. Tillsätt olivoljan i en tunn, fin stråle, lite i taget medan maskinen är igång, ta inte för mycket, peston ska inte bli för lös det ska vara en grynig massa.
Smaklig måltid med denna mycket enkla men ack så goda rätt!
Anncathrine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar