fredag 19 augusti 2016

Fredagsmat - Kräftstjärtar i vitlök Vintips- Les Dauphins Cotes du Rhone


Fredag igen!
Då vill man ju gärna ha något gott
att äta och dricka.
Här kommer ett recept som jag sett
på Instagram hos  selmaslchf,
hon lägger upp många fina recept,
det är så roligt med Instagram,
snabbt och lätt,
tycker verkligen att ni ska skaffa
det om ni inte har det!


Det här går så fort att göra att man faktiskt
hinner göra det medan pastan kokar, 10 minuter.

Ni behöver:
1 burk kräftstjärtar (avrunnen) 170 g
2 finhackade vitlöksklyftor
1½ msk fryst persilja
½ hönsbuljong
2-3 krm sambal oelek
2½ dl creme fraiche
smör att steka i

Fräs vitlökshacket i smör, blanda i persilja,
hönsbuljongtärningen, sambal oelek
och creme fraiche.
Låt småkoka en liten stund.
Smaka av med salt.
Blanda i kräftstjärtarna och låt bli varmt.
Koka inte, då blir kräftorna sega!


Nu blev det ju inte så nyttig som hos selmaslchf
eftersom vi hade penne och rödvin till...
Men verkligen jättegott!
Selma hade smörstekt zucchini
i form av zoodles till, det ska jag
prova nästa gång.
Vinet som ni ser på översta bilden,
Les Dauphins Cotes du Rhone
är ett gott,lätt rödvin som passar till det mesta,
nr 72458-01 och kostar 89 kronor.

Önskar en skön fredagskväll
och en trevlig helg

Kram

4 kommentarer :

Mia sa...

Mm ser så gott ut!!! Kram

Vardag och flärd sa...

Låter så gott! Och tack för vintips!
Kram Eva

Channal sa...

Det där ser riktigt gott ut! Enkelt till fredagskvällen också.

Skön söndag till dig! KRAM Anna

House and Garden by Bia sa...

Gud vad gott det såg ut...älskar italiensk mat, framförallt pasta rätter !!
Nu blev jag riktigt hungrig...
Hoppas allt är bra med dej vännen...vi "ses" ju på instagram ibland ;))
Kramis bia