fredag 22 april 2016

Fredagsmat - Penne med tomater,basilika och mozarella Vintips - Il Falcone Riserva


Fredag igen, och snart är
april månad slut.
Undrar var den tog vägen?
Det sa liksom bara swoooop,
ni vet ungefär som när man skickar
iväg ett sms.


Här kommer ett tips
 på en
 enkel och god pasta
som är god bara som den är,
eller med t.ex  kyckling, lax,
  kanske några skivor grillad halloumi.
Vi hade kycklingfilé
och ett glas rött till och
det passade bra till den
goda tomatsåsen.


Vinet heter
Il Falcone Riserva
har nummer 2335-01.



Till 3-4 personer behöver du.

ca 1,5 kg tomater
1 dl basilikablad (färska)
3 msk olivolja
ca 250 g mozarella
salt
Penne

Skär ett kryss i tomaterna,
upptill och nedtill.
Koka upp vatten och lägg i tomaterna och
koka dem ca 1 minut.
Lägg ner tomaterna i kallt vatten,
dra av skalet när dom svalnat.
Dela tomaterna och ta bort kärnorna.
Skär dem sedan i bitar och koka dem
i ca 10 minuter, Rör om då och då.
Mosa tomaterna i en sil och häll över
såsen i en kastrull.
Tillsätt basilika, ( spar lite till dekoration)
 olivolja och salt.
Låt såsen koka i 15 minuter.
Koka under tiden pastan,
stek kycklingen eller vad ni
nu vill ha till.
Gott bara med såsen och pasta också.

Fördela pastan i djupa tallrikar,
strö över riven mozarella
och ös den varma tomatsåsen över.
Toppa med basilikablad.


Önskar en skön fredagskväll
och en trevlig helg till er alla

Kram

1 kommentar :

Mia sa...

Låter så gott! Inspirerande! Ska prova! Önskar dig en fantastisk vecka! Kram