fredag 6 november 2015

Fredagsmat och vintips; Kyckling a`la greque och Langhe Nebbiolo Pio Cesare


Tänk att vi redan är vi inne i november
och att det bara är sju veckor kvar till jul!
Det är väl förmodligen den vackra,
milda hösten som gör att det känns
som om tiden gått extra snabbt i år.

Här kommer ett recept på
"kyckling a´la greque",
en rätt som jag ofta gör,
snabb, god och lätt att göra.

Till 4 personer behövs:
4   kycklingfileér
2-4 vitlöksklyftor
2 dl hönsbuljong
50-75 g fetaost
 (spara lite till dekoration)
2 tsk oregano
2-3 tsk soja
1 ½  msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde el.
matlagningsyoughurt
10-15 svarta oliver
färsk oregano

Bryn fileérna i smör tills de fått fin färg.
Låt dem eftersteka på svag värme
i ca 15 minuter.
Mjuka den hackade vitlöken i smöret
i stekpannan.
Tillsätt buljongen, mosad fetaost,
oregano och soja och låt det
puttra några minuter.
Rör ut mjölet i youghurten el. grädden
och blanda ner i såsen.
Lägg i kycklingen och värm.
Lägg i oliver,färsk oregano och
lite extra smulad fetaost.


Det här vinet har jag redan tipsat om
en gång men det är verkligen gott
så här kommer det igen.
Langhe Nebbiolo Pio Cesare
nr. 7306-01 kostar 149 kronor.

Önskar en skön fredagskväll
och en trevlig helg

Kram

10 kommentarer:

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Alltid lika läckra tips och recept från dig :)
Hoppas du har en fin kväll och myser :)
Stor kram
Jessica

Hajan sa...

det håller jag med om, jag har fixar Kycklingfileen i dag, sonen och jag skall ha den på Söndag. Vi tycker kyckling är så gott, sen vill han ha potatisklyftor till.
Eftersom vi talar om mat , så fixade jag till Raggmunk i dag med stekt fläsk till. Gjorde lite för stor sats, men det som blev över är i frysen.

Såg Skavlan nu i kväll, det är rätt roligt med alla gäster som kan så mycket, och inte bara vara vackra. Det är intressant Viktoria Silverstedt har ju faktiskt lite mer än bara en massa hår på huvudet. Hon satsar ju på aktier nu.
Hoppas på ett bra helgslut, men de lovar bara blåst och regn.

Channal sa...

Hur gott lät inte det där! Tack för receptet!
Skönt med en mild höst. Den 29:e är det första advent. Ujuj så fort det går.

Trevlig helg och Kram Anna

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilket gott recept! Det var länge sedan jag gjorde något med kyckling, vi äter lax på både längden och tvären fler gånger i veckan. Ikväll fick vi dock en pepparstek och potatisgratäng, det var gott. Vilket är ditt favoritvin?
Ha det fint!
Kram,
Regina

millandante sa...

Tack för inspiration!!

Bakom dörr nr. 11 sa...

Åh så gott det ser ut, tack för receptet.
önskar dig en fin söndag.
Kram Pia

Fru Eriksson sa...

Såååå gottit ❤️ ...
/Kram pårej!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Superbra med nytt kycklingrecept nu när
vi drar ner på rött kött, ska absolut
testa detta, stort tack
Kramar/AM

Gemsofmylife sa...

Vilket underbart tips och recept ska prövas hitta hit via en annan blogg !!
Och kommer verkligen hit igen
Kram Sanna

millandante sa...

Tack för din varma fina hälsning! Och vad roligt att du säljer Majalyktorna!! Ska kika in i din butik:) Lägger till dig på min blogglista så jag hittar hit igen:)

Kram Milla