fredag 25 september 2015

Fredagsmat - Viltskav - Vintips - Langhe Nebbiolo Pio Cesare


Redan fredag.
Veckorna går så otroligt fort
att man knappt hinner med!

Här hemma har vi fått en ny favoriträtt,
viltskav, på dovhjort och vildsvin.
Pressad potais till. Så jättegott.


Strax utanför Södertälje,
i Ytterjärna, strax efter Saltå Kvarn
ligger en väldigt fin butik,
DEVILDA
som säljer närproducerat,
ekologiskt jättegott viltkött.



Langhe Nebbiolo Pio Cesare
Nr 7306-01 139 kr.
Mycket gott vin, tycker jag,
och säkert fler för det är ofta
slut på Systembolaget här.

Önskar en härlig helg

Kram

9 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Viltskaven skulle jag nog också gilla eftersom vi ofta äter renskav. Tack för vintips!
Kram Eva

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Hej min fina vän.
När jag var liten så åt vi ofta älgskav och jag fullkomligen älskade det, detta är nog något liknande.
Tack för tipset på både maten och vinet.
Ha en härlig fredag
Stor kram
Jessica

Hajan sa...

Så gott vi ät Renskav uppe Alvsbyn en gång , väldigt gott. Vildsvin har jag lite svårt för, kan inte hjälpa det. Men vilken vacker Kanna du hade med på bilden
där också,

Trevlig helg

Helena sa...

Viltskav var länge sedan. Tack för påminnelsen. Fast viltkött äter jag nästan mest, men har glömt bort skav. Maten och vinet på bilderna ser mycket gott ut. Trevlig helg till dig!

Snäckskalsdalen. sa...

Mmmm, gott med vilt! Och italienskt vin därtill, passar bra till vildsvin, skulle jag tro. Dom äter ju mycket vildsvin i Italien lärde jag mig när vi var där i våras. Så gott!
Agneta kram

Channal sa...

Så gott och mysigt hos dig!

Trevlig helg och kram Anna

Anonym sa...

Så gottit & mysigt ♡ ....
/Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Törs man skriva det, men vildsvin gör sig
bäst i grytan. Tycker det är lite läskigt när
dom kommer i stora flockar och grymtar och härjar.
Har aldrig ätit skav, bara av älg.
Kramar och fin vecka/AM

Fröken gredeliin sa...

Ser verkligen gott ut :) borde testas. Kram Malin