fredag 6 december 2013

Fredagsmat - Saffranspasta - vintips Bufera Appassimento


Härlig pastarätt som får både färg och
smak av saffranet.
Passar bra till advent.

( första gången jag gjorde den var
en påsk och om jag inte minns fel så
hette den då påskpasta)

Men, nu döper jag den till Adventspasta,
kärt barn har många namn heter det ju...


Väldigt enkel att göra
och snabbt går det också.

Ingredienser till  3-4 personer:

3 röda paprikor
200 g god stark korv, tex choritzo
färsk hackad rosmarin
svartpeppar
flingsalt

400 g spagetti (gott med fullkorns)
3 dl grädde, matlagnings, eller visp
1 påse saffran
flingsalt
svartpeppar
lite hackad ruccolasallad
200 g fetaost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär paprikan i lagom bitar,
skiva korven.
Rosta paprika och korv i ugnen
på ett bakplåtspapper med olivolja,
salt och svartpeppar
till det har fått fin rostad färg.
Koka pastan.
Värm grädden lite i en kastrull
och blanda i saffran.
Blanda pastan med saffransgrädden
och lägg upp på ett stort fat.
Toppa pastan med rostad paprika,
korv, ruccola och smulad fetaost.

Ser vackert ut och är sååå gott!!!


Ett glas gott rödvin passar bra till,
det här heter Bufera Appassimento
och kostar 99 kronor.
Vacker etikett har det också, som en
extra bonus.
Nr 71660-01

Önskar en skön fredagskväll
och hoppas att det inte blåser
allt för hårt på er,
här viner det ordentligt runt knutarna nu,
är säkert  "Sven"  som hittat hit.

Kram

9 kommentarer :

Solstrimmor sa...

Tack för tipset, låter jätteläckert... blir så sugen (fast jag just ätit) som alltid när det gäller dina recept! Just nu har jag ett glas Appasimento bredvid mig men av en annan sort än din:)

Kramar från Eva-Mari

Maj sa...

Ser jättegott ut och du har fotat så fint att man blir sugen på att genast börja laga rätten.
Är överlycklig att Sven nu tycks ha lämnat Gbg för det var inte roligt här igår....Trevlig kväll!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja det var ett väldigt blåsande denna vinter, vet inte hur många ggr jag hämtat granris och saker som blåst iväg. Pasta gillas, det här ska jag absolut prova.
Ha en skön helg
Kramar/AM

Hanna sa...

gott.
Ha en fortsatt fin lördag.
Kram
Hanna

Jenny sa...

Hej Anncathrine,
Mmm, vad gott det ser ut, tack för receptet!

Ha en mysig andra advent!

Kraam Jenny

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Så gott det ser ut.
Det börjar allt att suga lite i magen.
Kram Anette

Channal sa...

Tack för tipset! Låter jättegott!! Brukar göra saffranspasta med kräftstjärtar. Men ska testa denna med chorizo.

Fin vecka till dig! Kramar Anna

Snäckskalsdalen. sa...

Gott med god mat! Och vacker mat! Tack för tipset.
Agneta kram

Marie maräng sa...

Vilket bra tips! Tack för receptet!

Önskar dig en fin vecka!
Kram Marie