fredag 28 september 2012

Fredagsmat - Ört och Parmafylld kycklingfilé - Vintips- Corvina Veronese


Det är ganska  ofta kyckling
på menyn hemma hos oss,
 lätt kött och enkelt att
variera på olika sätt.

Det här receptet är snabbt och
 enkelt att göra.



Det här behövs till 4 portioner:

4 kycklingfiléer
4 skivor parmaskinka
12 soltorkade tomater i olja
färska örter, timjan, basilika och gräslök
salt och peppar
1 ost tex Boursinost med vitlökssmak

Potatis, ris eller pasta
Och en god sallad förstås
 


Sätt ungnen på 175 grader.
Lägg kycklingfileérna i en
plastpåse och banka ut dem så
att de blir ganska platta. 


 


Lägg på de finhackade färska örterna,
strimlade soltorkade tomater
och en skiva parmaskinka på varje utplattad
kycklingfilée.
Rulla ihop dem, stick igenom en tandpetare
eller bryt av en grillpinne och stick igenom
dem så att de håller ihop.

Stek dem i smör på ganska hög värme
i stekpannan så att de får en fin
gyllenbrun färg runtom.
Salta och peppra under stekningen.
Lägg dem på ett ugnssäkert fat
och låt dem eftersteka
i ugnen ca 20-25 minuter.





 


Här har vi pressad potatis till
men det passar ju förstås lika bra med
pasta, ris, klyftpotatis...
Glöm inte en klick av den goda
Boursinosten på varje portion!

 


Corvina Veronese

Nr 23072-01

Pris 89 kronor.

 


Önskar en härlig fredagskväll
till Er alla

Och tack för alla fina kommentarer
om lilla Selma och uterummet!



Kram
 

17 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Mums så gott det låter. Tack för receptet! Så fint med alla bilder också :)
Önskar dig en trevlig helg!
Kram

Molly sa...

Mums! Det ser fantastiskt gott ut! :)
Ska nog prova till nästa gång jag tillagar kyckling...
Vilka jättefina rosor du har med på bilden!

Önskar dig en underbar helg!

Kram Molly!

Anonym sa...

Men vilket mumsigt recept.TACK!! Jag älskar nya recept, det ska jag prova!!!!
Ha nu en underbar fredag
Kram
AC

Unknown sa...

Spara lite så kommer jag för det ser jättegott ut. Ha en härlig helg kram Beijan

Channal sa...

Så gott!!
Här blev det en parmesanostpaj med räkor! KRAM Anna

Maj sa...

Ser jättegott ut! Vi äter också mycket kyckling...vi köper dem direkt från uppfödaren och hämtar ny leverans nästa vecka. Bra att du visat "hur man gör" med bilder. //M

Solstrimmor sa...

Ska absolut prova receptet, tack!

Trevlig hösthelg!
Kram Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så gott det ser ut med örterna och parman inne i filén, det här ska jag prova. Vinet har jag druckit och vet att det är gott.
Ha en fin helg
Kramar
AnnaMaria

Marie maräng sa...

Så gott det ser ut! Tack för receptet.. måste testas eftersom vi också gillar kyckling ;)

Ha en fin helg!
Kram Marie

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Kurr sa det i min mage, jag som inte har ätit frukost ännu.
Kram Anette

Ester sa...

Mumsigt! Bra tips det där med att platta ut kycklingen. Rosorna är otroligt vackra.
Kram Ester

katha´s kortmakeri sa...

Du gör mig så sugen med dessa underbara bilder!
Tack för receptet måste prova.
Ha en fin kväll!
Kram Katha

Mia sa...

Åh vad gott det ser ut! Toppen med de fina bilderna till receptet!! Det vill jag prova
Kram Mia

Livsnjutaren sa...

Herregud så gott det ser ut! Förstår att vinet passade ypperligt till, det har jag druckit förut. Detta måste provas en kväll snart. Tack för tipset! Kram från ett Norge i höstsol.

Kakaobönan sa...

Ser ut som nåt jag måste testa. Supergott låter det!
Ha en fin vecka!
Kram

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Så gott det såg ut och ett glas vin förhöjer smaken på maten.
Kram Anette

Eleonora sa...

Tack rara vännen för härligt middagsförslag och gott vin därtill. Tror jag får bjuda hem dottern + fam och bjuda på detta braiga förslag! Vackra bilder visar du också.

Du har en så trevlig blogg som handlar om litet av varje - just som jag gillar att besöka. En skön och fin höst vill jag önska dig.
Kram från Eleonora