fredag 6 september 2013

Fredagsmat - Tagliatelle med citronstekt sparris och Cantadousås Vintips - Pasqua Ripasso Valpolicella


Den här pastan bara MÅSTE ni prova!

Sparrisen blir supergod när den steks i
citronsmöret
och pastan som blandas med
grädde och färskost....


Detta behövs till 4 personer:

4 portioner tagliatelle, helst färsk
3 dl grädde
125 g Cantadou eller annan
färskost med vitlök och örter
salt och nymalen svartpeppar

Till citronsparrisen:
2 knippen grön sparris
25 g rumsvarmt smör
1 msk pressad citron
rivet skal av ½ citron
salt
lite nymalen vitpeppar

Till  servering:
2 skivor kavring
rostade i ugnen

Gör så här:

Smula kavringen,
lägg på bakplåtspappersklädd
plåt och rosta i ugnen på
200 grader ca 10 minuter.

Värm grädden i en kastrull,
lägg i osten och låt den smälta.
Smaka av med salt och peppar.

Skölj sparrisen, skär bort de nedersta
grova bitarna,
skär varje i tre bitar.

Blanda smöret med citronsaft och citronskal
och salt och peppar.

Stek sparrisen i smöret,
knappt mjuk,
lite tuggmotstånd kvar,
stek knopparna sist.

Koka pastan, häll av i durkslag.
Värm såsen och vänd ner pastan däri.

Lägg upp pastan på fyra djupa tallrikar,
toppa med den goda citronstekta sparrisen.
Smula kavring över.

Ät och njut....




Rött eller vitt vin  passar  bra till,
eller
en kall öl
eller
isvatten.

Vi valde rött vin,
Pasqua Ripasso Valpolicellanr. 5353-01
Pris 89 kronor.
Mycket gott!

Önskar en fin kväll till er alla
och hoppas att helgen blir bra.
Här har den startat med ett glas
champagne i SOLEN!
Och imorgon sägs det att det
ska bli 24 grader, helt fantastiskt!

Kram

11 kommentarer:

  1. Ser supergott ut! Såg du att jag skrev om ett köp av en ny Selma?Trevlig helg önskar jag/M

    SvaraRadera
  2. Oj oj det där lät riktigt smarrigt! Du är en riktig gourmé! Måste prövas!

    Trevlig helg!! KRAM Anna

    SvaraRadera
  3. Men vännen då! Ser fantastiskt gott ut - som allt ni avnjuter vid middagsbordet. Har en flaska som ser precis ut som den på bilden....;-) så då är väl lördagsmiddagen kirrad då!? Tack för tips. Kram

    SvaraRadera
  4. Mums! Tack för receptet, måste jag testa!
    Ha en fortsatt skön helg!
    Kram Helen

    SvaraRadera
  5. Ser fantastiskt gott ut som vanligt! :)
    Önskar dig en fin lördagkväll!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Det var en spännande rätt, kavringen var ett oväntat inslag. Jättegott ibland och skippa kött och fisk. Ska absolut prova detta.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  7. Ännu ett recept att njuta av från dig, tack för att du tipsar o delar med dig :)
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera
  8. Önskar dig en riktigt härlig vecka!
    Kram Raina

    SvaraRadera
  9. Den rätten skall jag ta och prova,
    jag älskar Pasta med goda såser till.

    lättlagat också, vad kan man mer begära.

    kram

    SvaraRadera
  10. Låter smaskens... Ska nog pröva ;)

    Ha en fin vecka!

    kram/Olg@

    SvaraRadera
  11. Mmm... så gott det ser ut det riktigt vattnas i munnen! Grön sparris tillhör en av mina favoriter :)

    Skall genast spara det in min lilla recept samling.

    Ha de så gott!
    Kram Marie

    SvaraRadera