fredag 3 maj 2013

Fredagsmat - Kräftsmörgås med pepparotskräm - Vintips- Les Remparts Ceps Dorés Sauv 375


Helg igen!
Ojoj, helgdagarna följer på varandra så att
man  nästan inte vet vilken veckodag det är!

Mycket god mat blir det också...

Ikväll får det bli något lite lättare,
 en god smörgås med ägg, kräftstjärtar
och rädisor.
Godast blir det på ett grovt bröd.



Till 4 smörgåsar behövs:

 8 stora salladsblad
4 skivor grovt bröd
12-14 rädisor

2 kokta ägg
1 burk kräftstjärtar i lag
massor av klippt gräslök

Pepparotskräm:
1½ dl lätt créme fraiche eller gräddfil
4 msk riven pepparot
salt och peppar

Lägg två salladsblad på varje brödskiva.
Skiva äggen och lägg på.
Lägg på rädisor i skivor och kräftstjärtar.
Rör ihop alla ingredienser till pepparotskrämen,
klicka på den och toppa med hackad gräslök.

Gott och enkelt!




Det här vita vinet är sååå gott!
Les Remparts Ceps Dorés.
Tyvärr finns det bara på  liten flaska, 37,5 cl.
Nr: 2201-02  Pris 48 kronor.

Här lyser solen från en blå himmel
och har så gjort hela maj.
(ja, jag vet att det bara är tre dagar),
men det kändes så härligt att skriva,
solen har lyst hela maj...
Solen har lyst HELA maj....
Håller tummarna att det vackra vädret
håller i sig HELA  helgen.

Trevlig helg

Kram

16 kommentarer:

  1. Vilka goda smörgåsar! Jag älskar kräftor och måste bara prova detta tack för recept och vintips!

    Ha en mysig fredag!
    kram viktoria

    SvaraRadera
  2. Hej min vän.
    Du har alltid så himla bra tips o komma med :)
    Detta låter enkelt och supergott, vinet ser inte dumt ut det heller :)
    Hoppas allt är bra med dig och att du får en riktigt mysig fredag.
    Varm kram
    Jessica

    SvaraRadera
  3. Vilka smarriga mackor!!! Hur många ägg går det åt? Vitt vin är så gott till skaldjur. Solsken är det viktigaste för mig, så jag önska många soldagar...

    Ha en fin helg!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  4. Mmm vad smarrigt det låter både med mackan och vinet.Ha en mysig fredag.Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  5. Åh, så gott!!!...och så pepparrotskräm där på toppen...och vitt vin... som gjort för mig:))
    Här har solen också lyst HELA Maj! underbart!!

    trevlig helg!!
    kram lisamaja

    SvaraRadera
  6. Jaha! Nu blev man frestad igen! Fy dig! hihi
    Ja, den här veckan har det verkligen varit förvirrande. Mer än vanligt. Som nattarbetare är jag lite förvirrad och dagvill nästan jämt :)
    Önskar dig en toppenhelg!
    Kram kram

    SvaraRadera
  7. solen har lyst hela maj - så underbart det låter.

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig månad Maj är och solsken varje dag!
    Vilka frestande smörgåsar!
    Trevlig helg!
    Kram
    Mia

    SvaraRadera
  9. Åh va gött det ser ut! Tack för tips:) Jaa det va väl skoj att få skriva...hela MAJ! Så är det ju,hihihi..Kramen Gunilla

    SvaraRadera
  10. Detta lilla vän skall jag taga efter.
    Tänk vad mycket gott det kan bliva
    med pepparrot i.

    Tack för tipset


    kram Hajan

    SvaraRadera
  11. Mums...vad det ser gott ut
    ha en trevlig helg
    kram Rosa

    SvaraRadera
  12. Så härligt att bryta av med bland alla middagar med grillat just nu.
    Tackar tackar!
    Ha de gott!
    Kram Katha

    SvaraRadera
  13. Enkelt och gott, sånt gillas. Perfekt en fredag när man inte vill laga mat efter jobbet. Pepparrot är en favorit också.
    Ha en fin vecka
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  14. Hej tjejen!

    Vilket härligt middagstips när man inte har tid och ork att göra långkok ;) Tack för det!

    Här har vi också fint väder så det är full fart på gården med byggande, trädgårdsfix.. man känner sig som en myra som irrar runt i stacken.

    Önskar dig en fortsatt fin vecka!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  15. Älskar verkligen dina matinlägg! Ska lägga alla i en mapp och skriva ut dem och sedan göra en bok med ringpärm av det! Hoppas det är ok! Ska plasta in framsidan o skriva gourmet blommiga rutan!

    KRAMAR!! Anna

    SvaraRadera
  16. Varför ser mat och vin alltid så mycket godare och mer i spirerande ut hemma hos dig? Jag tycker du borde skriva en kokbok, en fredagsmysbok med vintips och dina läckra recept. Bilderna kunde du knäppa själv, de är alltid fina. Ha en riktigt godnatt! Kramis

    SvaraRadera