fredag 26 april 2013

Fredagsmat - Kycklingfilé med basilka & fetafyllning Vintips - Morgon


Här kommer ett snabbt, enkelt och gott recept på kyckling.

Till 4 kycklingfileér behövs:
1 kruka färsk basilika
1 förpackning fetaost
3-4 dl grädde eller gräddmjölk


Finhacka basilikan,
mosa fetaosten
  och blanda ihop.


Stek kycklingen  gyllenbrun runt om i lite smör,
salta och peppra,
skär sedan ett snitt och peta in basilika /ostblandningen.
Kläm ihop snittet och fäst med en tandpetare.



Lägg i en ugnsfast form,
häll på grädden  och ställ in formen
i ugnen, 225 grader ca 10 - 15 minuter.
( beror ju lite på hur stora fileérna är).

En härlig sallad räcker faktiskt att ha till,
men,
det är ju förstås gott med potatisklyftor
eller pasta, ris, bulgur, matvete....



Har tipsat om det här vinet förut,
men det tål att påminnas om.
Jättegott, tycker jag.
Eftersom det är ett Beaujolais vin
är det lite tunnare och gott att drickas
lite kallare än ett kraftigare rödvin.
15-16 grader gärna.

Nr 5106  89 kronor

Skön fredagskväll
och
nu håller vi tummarna
att
vi får lite sol i helgen, eller hur?

Kram

17 kommentarer:

  1. Åh, så gott det ser ut! Kyckling med dom tillbehören kan aldrig bli fel.

    Trevlig helg!!
    //lisamaja

    SvaraRadera
  2. Hej! Blommiga Selma har anlänt till Göteborg men ligger ännu i sitt paket för Fia ska själv få hjälpa till att öppna.
    Ser gott ut ditt fredagsmys! Trevlig helg/M

    SvaraRadera
  3. Älskar dina fina middagstips med tydliga recept och fina bilder!! Jag vet inte om jag sagt det förut men har tänkt det så ofta, ska du veta :) Å inte bara middagstipsen, jag gillar HELA din blogg!
    Den här kycklingen ska jag testa nån gång, såg ju så gott ut!

    Har läst om er resa till södra Frankrike. Så underbart det verkar där. Ett riktigt ställe att bara njuta och må gott :)

    En fin helg önskar jag dig, min kära bloggvän!
    Kram

    SvaraRadera
  4. O'Hoj så GOTT detta såg ut!! Något för Valborg här hemma! Tack för det receptet!

    Skön fredagskväll till dig! KRAM fina❤
    Anna

    SvaraRadera
  5. Så gott det ser ..ska provas
    ha en trevlig helg
    kram Rosa

    SvaraRadera
  6. Tack för receptet! Ser gott ut. Vin däremot är inte riktigt min grej. Men tack ändå. (Kan ju ha det i åtanke till bjudningar.) =0)
    Ha en riktigt skön helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Ser så gott ut!! Tack för dina inspirerande recept!!Kram

    SvaraRadera
  8. Gott! Jag har alltid kyckling i frysen, tycker det är så gott. Toppen och få nya recept.
    Ha en skön lördag
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  9. Mmm... ser otroligt gott ut!

    Det kommer jag att absolut att testa.. kyckling är något som verkligen går hem hos oss.

    Tack för receptet!

    Önskar dig en fin helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  10. Så gott det ser ut! Bra med mattips :)

    SvaraRadera
  11. Sv: Roligt att du blev glad. Jag menar det verkligen! :)

    SvaraRadera
  12. Ser supergott ut, måste jag komma ihåg och testa framöver.
    Har det blivit nån loppisrunda då? Själv har jag varit på ett bra fyndställe idag.

    Ha det fint
    Kram
    Anneli

    SvaraRadera
  13. Ser så smarrigt ut,något att prova.
    Jag gillar och behöver dina mat tips. Annars blir det så enformigt här hemma;) Vilt,vilt,vilt.
    Kram katha

    SvaraRadera
  14. Åhh, vad gott och så enkelt också! Det ska provas!

    Kraam
    Petronella

    SvaraRadera
  15. Ja tack! Vilken dag ska jag komma? :)
    Det såg jättegott ut, det ska jag prova.
    Kram
    MArie

    SvaraRadera
  16. Har sagt det förut...ÄLSKAR dina recept! Vilka bilder! Vilka livsnjutare! Tusen tusen tack, ska naturligtvis provas. Kram kram

    SvaraRadera
  17. Det här receptet ska jag pröva i helgen, tack för tipset!
    Och eftersom det är helg kanske det blir vin till maten.

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera