fredag 2 november 2012

Lammburgare med fårost och rosmarin Vintips- Anura Pinotage Syrahh


En jättegod variant på hamburgare,
lammburgare med rosmarin och fårost.



Detta behövs till 4 personer:

500 g lammfärs
4 msk färsk rosmarin
1 paprika
200 g fårost, tex feta el chevré
4 msk olivolja
1 zuccini ca 500g
2 msk stark senap
30 st svarta oliver
ruccolasallad


 


Gör så här:

Skär paprikan i små bitar.
Kärna ur och dela oliverna.
Dela osten i mindre bitar.
Hacka rosmarin.
Blanda alla dessa ingredienser
med 3 msk olivolja, salt och svartpeppar.

Skär zuccinin i 1cm tjocka skivor på längden.
Dela dem om de är väldigt länga.
Häll lite olivolja över dem, salta och peppra.

Blanda lammfärsen med senap, salt och peppar.
Forma 4 hamburgare.
Stek, eller gör som vi gjorde,
grilla på utegrillen.
Grilla eller stek även zuccinin några minuter.

Lägg rucculan på tallriken,
och sedan zucciniskivor,
både under och ovanpå hamburgaren.
Toppa med fårost, rosmarin, oliv blandningen.

Ugnspotatis är gott till,
eller bara en skiva gott lantbröd.

 





 



 Ett glas rödvin till lammburgaren, kanske?

Det här passade bra till,
fylligt och lite lagom strävt.

Anura Pinotage Syrah
nr 12044  Pris 79 kronor.

 


Önskar en skön Alla helgon dags helg
till alla


Kram

15 kommentarer:

  1. Tack för alla fina middagstips man får i din blogg. Det där såg jättegott ut! Mysigt med grillat en kylig kväll :-)

    Härlig helg på dig!
    E

    SvaraRadera
  2. Å de låter verkligen gott!
    Hoppas vinet är gott tog ett glas av Morbergs röda å de gillade jag inte...
    Ha de gott!
    Kram Katha

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Mycket mat på bloggar ikväll! Ditt tar priset! Så gott det ser ut!! Ska jag testa någon dag! KRAMAR!!

    ps. idag kom ponchon! Så fin! Ett fantastiskt lotteri du har!! Kommer inlägg med mig i den! ds.

    SvaraRadera
  5. Jag har aldrig ätit lammburgare, så det kunde vara dags. Jätteroligt med dina fredagsrecept, man behöver nya idéer.
    Ha en lugn fin allhelgona
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  6. Det verkar riktigt gott... det måste testas. Vi har fått en nyhet i köttdisk på vår mataffär nämligen, lamm från en gård i närheten. Så ditt recept passar perfekt :)

    Önskar dig en fin lördag!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  7. Vilken underbar middag! Önskar dig en fin Allhelgonahelg!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  8. Låter verkligen jättegott!
    Kram:)

    SvaraRadera
  9. Men guuud så gott det där verkar, tack för receptet!!!

    Önskar dig en finfin söndag!

    Kraaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  10. Det ser gott ut ...ha en bra start på veckan
    kram Rosa

    SvaraRadera
  11. Hoppas helgen varit bra!
    Lammfärs är något jag aldrig använt mig av. Kanske måste ändra på det ;) Det där lät väldans gott!
    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram kram

    SvaraRadera
  12. Ännu ett fantastiskt middags- och vintips! Mums! Tack!

    SvaraRadera
  13. Härligt att få tips om din blogg och att hitta hit! Många fina inlägg!

    Kram
    Adela

    SvaraRadera
  14. Ramlade in på din Blogg och fick
    se det underbara Lammburgare
    det var länge sen.Jag blev verkligen sugen
    var i affären och tittade på Lammstek, men kände inte för det då.
    Men i morgon köper jag lammfärs
    men jag tager öl till,
    har fått lite svårt med Rödvinet.
    tack i alla fall.
    krem

    SvaraRadera
  15. Blev så inspirerad så jag lagade din burgare med tillbehör i söndags! Men det blev nötfärs istället. Det fanns ingen lammfärs på ICA. Familjen tyckte det var så gott!! Kram

    SvaraRadera