fredag 18 maj 2012

Fredagsmat - Spagetti med zuccini Vintips - Allesverloren Shiraz


En god och enkel pastarätt,
zucciniskivor frästa i olivolja,
en god parmesan och spagetti...





Det här behövs till 4 personer,
(eller snarare 3 personer, för det är väldigt gott! )

500 g spagetti
1 1/2 kg zuccini, så små och späda som du hittar
en god olivolja att steka i
flingsalt, svartpeppar
75 g smör
200 g färskriven parmesan
( eller 100g parmesan och 100g pecorino)
spara lite riven ost till serveringen
lite strimlad , färsk basilika





Gör så här:

Skölj zuccinin och skär i tunna skivor.
Stek dem i rikligt med olivolja,
i omgångar tills de är mjuka och gyllenbruna.
Glöm inte salta och peppra.
Koka spagettin, låt rinna av men spara
3 msk av kokvattnet.
Skär smöret i små bitar och lägg i botten på
pastakastrullen tillsammans med det sparade kokvattnet.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan, låt smöret smälta
på låg värme och häll tillbaka  spagettin i kastrullen.
Rör om och blanda ordentligt.
Rör ner den rivna osten.
Tillsätt zuccinin med den olivolja som
är kvar i stekpannan.
Blanda noga och smaka av med salt och peppar.
Toppa med basilika och lite riven ost.









Om man vill dricka ett glas vin till så passar
det lika bra med vitt som med rött.
Vi valde ett rött  Allesverloren Shirac.
Nr 29002-01  99 kronor.

Har hört en historia om att vingården brann ner till grunden,
när den sedan byggdes upp igen fick den ett nytt namn:
Allesverloren.
Vet inte om historien är sann,
någon som vet?



Bon Appétit!

och

Skön fredagskväll

12 kommentarer:

  1. Ser underbart gott ut som vanligt!
    Ha en skön andrahelg!
    Kram:)

    SvaraRadera
  2. Kul med en vegetariskt rätt!
    Vi är lite dåliga på att laga vegetariskt men kanske ska ta börja med det.

    Önskar dig en skön fortsättning på helgen!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  3. Ser väldigt gott ut det där!
    Ha en skön helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Tänker prova ikväll. passar bra
    för vi är vegeterianer.
    MVH Regina

    SvaraRadera
  5. Riktig parmesan och pasta, så GOTT! Det enkla är det goda! Pricken över i:t ett fint vin! MUMS!

    TREVLIG HELG! Kramar Anna

    ps. fantastisk vacker bukett i förra inlägget ds.

    SvaraRadera
  6. Så enkelt det låter och så gott det ser ut, pasta tröttnar jag aldrig på. Perfekt mat en fredag efter jobbet, då vill inte jag laga mat alltför länge.
    Varm kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  7. Låter supergott blir nog till helgen. Tack förv alla fina recept och vintips.

    Kramar Anni

    SvaraRadera
  8. Låter undrebart gott!
    Måste jag pröva någon gång!
    Hoppas din vecka
    blir fin!
    Kramar Kathrine

    SvaraRadera
  9. Tack för tipset! Det låter jättegott och enkelt. Det gillar jag.
    Tack för kommentaren inne hos mig.
    Hoppas du får en fin vecka!
    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  10. Tack för ett aptitretande recept, måste lagas, ser så gott ut, ha en fin vecka hälsar 3 tanter

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Det ser jätte gott ut. Det receptet måste jag prova.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  12. Mums så gott det såg ut, kram

    SvaraRadera