lördag 3 december 2011

Lite gott i väntan på maten - Små pestobullar


De här små godsakerna gör vi ofta till helgen,
lite för ofta kanske, smördeg är ju inte
det allra nyttigaste...
Vi kallar dem för  Pestobullar men det är ju
verkligen inga bullar, namnet kommer sig av att
man gör dem på samma sätt som kanelbullar.
Väldigt enkla att göra alltså.
Men försvinnande goda!



Till ca 6 personer behövs:
( det är lagom med 12 st per platta)

3 smördegsplattor
ca 150 g pesto ( färdigköpt el. hemmagjord)
1 ägg
3 dl riven parmesanost
1 dl rostade  solroskärnor


Så här gör man:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Kavla ut den tinade smördegen på ett
mjölat bakbord.
Stryk ett tunt lager pesto över degen.
Rulla ihop plattorna till rullar,
precis som när man gör kanelbullar!
Skär i ca 1cm tjocka skivor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg,
strö över parmesanost och
solroskärnorna.
Grädda i  7-10 minuter,
osten ska smälta och "bullarna"
ska bli vackert gyllenbruna.



Och vad dricker man till detta?
Jag tycker att ett glas bubbel, eller två
är det bästa.
Mousserande vin


eller


Champagne


Önskar Er alla en riktigt skön
lördagskväll.
Här blir det en kväll i hemmets lugna vrå.
underbart skönt...
Och pestobullar på bara EN smördegsplatta,
delat på två kan det väl inte vara
såå farligt?

9 kommentarer:

  1. Champagne tack!
    Finns inget bättre!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Men nu har jag missar flera inlägg på din blogg! Pestobullar! Herregud vad gott det låter! Måste verkligen prova! Ha en härlig lördag i rusk i regn!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Champagne är ju bäst! Men jag håller med pestobullar kan ju avnjutas med bubbel.
    I kväll åt vi Vitlöksbröd som tilltugg.
    Gårdagens baguette, bred på vitlökssmör, 225C grader, 5-7 min. Ett enkelt och så gott tilltugg. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Måste testa att göra pestobullarna!

    SvaraRadera
  5. Ja, tycker absolut att ni ska prova pestobullarna.

    Vitlöksbröd är alltid gott, Mia, det gör vi också lite då och då.

    Kram på Er!
    Anncathrine

    SvaraRadera
  6. Mums! Tack för superbra tips, sånt här ska jag göra till nyår.
    Ha en fin andra advent
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  7. Oallalala.....de där ser gott ut :)
    å missa nu inte...

    B
    L
    O
    G
    G
    P
    A
    R
    T
    Y
    T

    fortsätter.....
    redan 80fina bloggar med :)
    VÄLKOMMEN
    Håkan

    SvaraRadera
  8. Åh, gud ser sjuuuukt gott ut. Ska precis gå och handla, tror jag ska överraska pojkvännen med sådana ikväll! Så himla bra tips här på bloggen hela tiden, I like it!

    Trevlig andra advent!

    SvaraRadera
  9. Så roligt Malva att du tycker om tipsen på bloggen!
    Hoppas också att pojkvännen gillar pesto!

    Kram
    Anncathrine

    SvaraRadera