Börja med örtcremen.
Mixa örterna med vitlök, salt, peppar och olivolja
till en slät, ganska tjock örtcreme. ( ta inte all olivolja
från början, prova så att den inte blir för lös)
Den här kan man ju göra dagen före, den blir bara godare av att
stå i kylen en dag.
Stek köttet i smör, efter önskemål,
blodigt, medium eller genomstekt.
Salta o peppra.
Stänk olivolja över brödskivorna och salta.
Grilla dem i stekpannan eller ett par minuter
högst upp i ugnen 275 grader.
Lägg bröden på rymliga fat och fördela salladen över.
Lägg det nystekta köttet ovanpå och häll på örtcreme.
Finriv massor av pepparot och strö över.
Toppa med strimlade soltorkade tomater
och solroskärnor.
Riven pepparot och örtcreme är gott att
ha i skålar om man vill ha lite extra. |
Det där låter ju hur gott som helst!!!! Örtcremen kan man väl ha till lite allt möjligt, eller hur?
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaMums.............. Kommer att prova denna maträtt redan imorgon. Tack så mycket för allafina fredagsmatsrecept
SvaraRaderadom är verkligen uppskattade, på jobbet är viflera som alltid tittar efter dom och ofta tillagar dom.
Kram frn Tina
Jättejätte roligt med fredagsmat o vintips:) Tusen tack
SvaraRaderaTack för receptet och vintipset. Trevlig helg
SvaraRaderaGunnel
Hej, Therese, tack för din kommentar.
SvaraRaderaAbsolut, örtcremen passar till det mesta, vi har haft den till kyckling, grillade hamburgare, fläskfilé och fisk.
Trevlig helg
Tänker prova i kväll, både mat o vin. Trevlig helg Berit
SvaraRaderaLåter ju underbart! Vad kul att du gillade vinet!
SvaraRaderaKram till dig!
Eva